Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Nicolae Timofti are un mesaj către liderii AIE și către opoziție

25 ian. 2013,, 11:48   Politică
6044 11
Foto: ziuaveche.ro
Purtătorul de cuvînt al președintelui Republicii Moldova, Vlad Țurcanu, susține că Nicolae Timofti se va întruni într-o ședință comună cu toți liderii din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, în cazul în care vor fi întrunite toate condițiile necesare pentru a discuta. În cadrul unei conferințe de presă, Vlad Țurcanu a ezitat să spună care sînt aceste condiții, însă a menționat că, pînă la moment, președintele s-a întîlnit cu fiecare lider de partid din AIE separat, informează NOI.md. Prin intermediul consilierul său, președintele îndeamnă forțele politice să înceteze „confruntările politice”, care, potrivit lui, nu trebuie să fie un impediment în parcursul european al Republicii Moldova.

“Președintele își exprimă încrederea că, și de această dată, ca și anul trecut, cînd s-a pus capăt crizei politice îndelungate, rațiunea politică va prevala și vor fi găsite soluții democratice pentru depășirea situațiilor de conflict. Șeful statului se adresează și partidelor din opoziție, cărora le respectă dreptul de a critica guvernarea și de a pune la îndoială acțiunile guvernării. Ei pot contribui prin instrumentele democratice la fortificarea instituțiilor statului, reformarea justiției, îmbunătățirea climatului de afaceri”, a spus Țurcanu. De asemenea, Nicolae Timofti crede că Alianța trebuie să găsească soluția pentru depășirea tuturor problemelor și să evite alegerile anticipate.

“Președintele nu consideră că alegerile anticipate nu ar fi favorabile pentru procesele care au început în Moldova”, a menționat Turcanu.

Anterior, Mihai Ghimpu i-a solicitat președintelui țării să intervină pentru a rezolva conflictul din AIE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?