X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Filat vrea să distrugă PDM în favoarea PCRM – declarație

25 ian. 2013,, 10:15   Politică
4270 7
Foto: infoprut.ro
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că, în cazul în care inițiativa legislativă a liberal-democraților privind facilitarea modalității de revocare din funcție a vicespicherilor și excluderea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului va deveni lege, atunci ea va fi atacată la Curtea Constituțională. Despre acesta a declarat Lupu în cadrul unei emisiuni de la EuroTV, informează NOI.md. Mai mult, Lupu a declarat că, dacă ar fi să meargă pe această cale a neconstituționalității, nici funcția de prim-viceprim-ministru în cadrul Guvernului nu există.

Totodată, Marian Lupu a spus că demiterea lui Vladimir Plahotniuc este “scopul cel mai mic pe care îl urmăresc liderii PCRM și PLDM”. ”Noi creștem ca partid, mai ales în ultimul an. Ei au frică de noi și scopul lor este distrugerea PD, iar pe această cale și distrugerea AIE. În loc să se alinieze la aceste procese, ei au ales să se alinieze Partidului Comuniștilor, să-i scoată din comă și să-i relanseze pe arena politică”, a spus Lupu”, a spus Lupu.

De asemenea, democratul a confirmat declarația făcută de Mihai Ghimpu precum că funcția de prim-vicespicher a fost împărțită în urma unei înțelegeri dintre Filat și Plahotniuc. „Ceea ce a declarat colegul nostru, domnul Ghimpu, este adevărat, fiindcă negocierile și aranjamentele politice care se discutau înainte de semnarea Acordului de constituire al AIE 2 nu se făceau de o manieră închisă. Toți eram prezenți acolo și toți eram martorii acestui rezultat”, a încheiat președintele PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?