Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un judecător suspectat de abateri disciplinare a fost sancționat. Ministrul Efrim cere înăsprirea pedepsei

23 ian. 2013,, 16:57   Societate
4176 2
Foto : noi.md
Judecătorul Grigore Zubati a fost sancționat de către Colegiul disciplinar cu avertisment pentru faptul că a emis o încheiere de executare, prin care a transmis în proprietate judecătorului Mihail Ciugureanu un teren cu suprafața de 670 metri pătrați, fără avizul Consiliului municipal Chișinău.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, consideră pedeapsa prea blindă și a contestat-o astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Prin acțiunile sale, judecătorul Grigore Zubati a prejudiciat autoritatea puterii judecătorești, prestigiul profesiei și executarea obligațiilor profesionale, provocînd îndoieli cu privire la imparțialitatea și obiectivitatea sa în această funcție”, se menționează într-un comunicat de presă a Ministerului Justiției.

În același comunicat se specifică că Oleg Efrim consideră că această dispoziție „a fost examinată de Colegiul disciplinar superficial, subiectiv, iar la emiterea hotărîrii s-a bazat doar pe explicațiile nefondate și fără suport juridic al judecătorului vizat”.

Potrivit ministerului de resort, pe parcursul anului 2012, Grigore Zubati a mai primit un avertisment, sancțiune care ulterior a fost înăsprită printr-o hotărîre a CSM prin sancțiune sub formă de mustrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?