X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Trei polițiști din capitală au fost sancționați pentru încălcări de ordin disciplinar

23 ian. 2013,, 10:59   Societate
3474 0
Foto : timpul.md
Trei colaboratori ai Comisariatului de Poliţie a sectorului Rîşcani al capitalei au fost sancţionaţi disciplinar în urma unui control de serviciu, iniţiat la cerinţa procurorilor. În rezultatul acesteia, unul dintre polițiști a fost concediat, altul a fost sancţionat cu retrogradare în gradul special, iar cel de-al treilea – mustrat aspru, relatează NOI.md.

Temei pentru demararea controlului la Comisariatul de Poliție Rîșcani au servit declarațiile unei femei, potrivit căreia, în septembrie 2012, aflîndu-se în relaţii ostile cu unul dintre poliţiști, acesta și doi colegi ai săi au agresat-o fizic. Anterior, victima a mai fost maltratată de poliţist, obţinînd cîştig de cauză la CEDO.

Secţia combatere tortură a Procuraturii Generale a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să stabilească dacă colaboratorii de poliţie au admis încălcări de ordin disciplinar, precum și să verifice corespunderea nivelului profesional al acestora.

În rezultatul controlului de serviciu, cei trei au fost sancționați corespunzător pentru încălcarea normelor Statutului disciplinar al organelor de interne, Codului de etică şi deontologie a poliţistului și Regulamentului cu privire la serviciul în organele afacerilor interne. Totodată, polițistul disponibilizat este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei faţă de victimă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?