Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Vicecomisarul de Strășeni, suspendat din funcție la cîteva ore de la numire

22 ian. 2013,, 18:04   Societate
4162 0
Foto: interakt.md
Fostul comisar al raionului Orhei, Oleg Cociug, demis în mai 2012 de către ministrul de Interne de atunci, Alexei Roibu, și numit astăzi, 22 ianuarie, în funcția de vicecomisar al raionului Strășeni, a fost suspendat. Potrivit Centrului de Presă al MAI, ministrul Dorin Recean a semnat un ordin de suspendare a activității acestuia pe durata desfășurării unei anchete interne, declanșate pe un caz de aplicare a violenței față de un polițist, relatează NOI.md.

În mai 2012, Cociug a fost demis pentru discreditarea imaginii poliției, după ce în apropiere de Orhei a fost ucis un presupus lider al lumii interlope, caz în care ar fi fost implicat și un polițist. Fostul comisar a atacat ministerul în instanță, iar în iulie 2012, ordinul MAI a fost anulat de Curtea de Apel Chișinău.

Decizia însă a fost atacată de Departamentul Poliție al MAI la Curtea Supremă de Justiție, iar la 10 octombrie 2012, CSJ a decis admiterea recursului, casînd hotărîrea Curții de Apel. Instanța a emis o nouă hotărîre, prin care a respins ca neîntemeiată acţiunea depusă de Cociug către MAI.

Cu toate acestea, astăzi, Oleg Cociug a fost numit în funcția de comisar-adjunct al raionului Strășeni. Cîteva ore mai tîrziu însă, printr-un alt ordin al ministrului Afacerilor Interne, acesta a fost suspendat din funcție pe durata efectuării unei anchete interne, declanșate astăzi pe un alt caz. Acum, oamenii legii vor să stabilească gradul de implicare a fostului comisar Oleg Cociug în maltratarea unui polițist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?