Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

CNPF: Asigurătorii auto trebuie să anuleze decizia de sancţionare a "Moldcargo"

22 ian. 2013,, 10:59   Societate
3220 0
Foto: rca.md
Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat o hotărîre prin care organele de conducere ale Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule urmează să anuleze hotărîrea de sancţionare a Societăţii de Asigurări - Reasigurări "Moldcargo" S.A.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în termen de cinci zile după ce decizia comisiei va intra în vigoare, biroul urmează să convoace adunarea generală pentru anularea hotărîrii din 30 noiembrie 2012.

Sancţiunile aprobate prevăd suspendarea provizorie, din 10 decembrie 2012, a emiterii şi vînzării de către "Moldcargo" a poliţelor de asigurare internaţionale "Cartea verde".

Compania care este membru cu drepturi depline al biroului, consideră că decizia de aplicare a sancţiunilor este ilegală, nejustificată şi lipsită de dovezi.

Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule este compus din companii de asigurări şi reasigurări cu activităţi de asigurare a autovehiculelor, Cartea verde este un sistem de asigurări internaţionale de răspundere civilă a deţinătorilor de autovehicule în faţa unei terţe părţi, la plecarea peste hotare. Moldova a aderat la sistemul internaţional "Cartea verde" în anul 1997, dar activează în acest domeniu din anul 2001.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?