X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Produse alimentare expirate și salam fără acte de proveniență, depistate la Bălți

21 ian. 2013,, 16:35   Societate
3707 0
Foto: replicaonline.ro
Produse alimentare și băuturi alcoolice în valoare de 20 de mii de lei, cu termenul de valabilitate expirat, precum și 800 de kilograme de mezeluri în valoare de peste 36 de mii de lei, fără nici un act de proveniență, urmau să ajungă pe piața internă din Republica Moldova. Ofițerii Direcţiei investigare a fraudelor, au depistat mărfurile cu pricina la Bălți, informează NOI.md.

În primul caz, polițiștii au stopat pe o stradă un microbuz de model „Mercedes”. În urma verificării de specialitate, angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor au stabilit că șoferul de 50 de ani transporta cele 0,8 tone de mezeluri produse în Ucraina, fără acte de proveniență. Oamenii legii au stabilit că marfa produsă în Ucraina a fost importată pe teritoriul țării în mod ilicit, fără a fi declarată organului vamal.

Tot la Bălți, poliția a documentat activitatea unui agent economic care activa pe teritoriul municipiului mai bine de un an. În urma percheziţiei desfășurate la depozitul agentului, forţele de ordine au depistat produse alimentare în sortiment şi băuturi alcoolice cu termenul de valabilitate expirat şi ulterior modificat. Poliţia a ridicat și utilaj special utilizat la imprimarea stikerelor, iar ulterior – la modificarea datei de expirare. Marfa de 20 mii de lei era predestinată comercializării către alți agenţi economici.

În ambele cazuri, marfa a fost confiscată, iar forţele de ordine acumulează probe în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?