X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Grecia a cerut de la Germania despăgubiri de 162 miliarde euro

19 ian. 2013,, 11:30   Externe
3671 1
Foto : glavred.info
Grecia cere de la Germania 162 de miliarde de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Suma nu include dobînda pentru 68 de ani de la sfîrșitul războiului.

Potrivit autorităților elene, din această sumă, 108 miliarde de euro Germania trebuie să le plătească pentru distrugerea infrastructurii, iar alte 54 de miliarde de euro – pentru creditele pe care Banca Greciei a fost constrînsă să le dea naziştilor.

De remarcat că, în prezent, FMI i-a acordat Greciei încă patru miliarde de dolari. ”Programul de ajutor pentru Grecia se îndreaptă în direcția cea bună”, a declarat șeful fundației, Christine Lagarde.

Potrivit unui membru al consiliului, potrivit cerințelor privind lucrările de reparație, înaintate de Aristomenis Singelakis, consiliul solicită, de asemenea, despăgubiri pentru moartea cetățenilor și deteriorarea valorilor culturale.

Reamintim că Grecia se confruntă în prezent cu probleme financiare grave. La începutul lunii decembrie, cancelarul german Angela Merkel nu a exclus posibilitatea ca o parte a datoriei Greciei să fie anulată, dacă Atena va fi capabilă să realizeze un proficit bugetar. Ea a estimat că acest lucru se va întîmpla nu mai devreme de perioada 2014-2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?