X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Şoferii de maxi-taxi continuă să transporte pasageri fără tichete

19 ian. 2013,, 11:00   Societate
3855 1
Foto : nastas.md
Regulile stricte impuse şoferilor de maxi-taxi de către autorităţile capitalei în vara anului 2012 în continuare nu sunt respectate. Şoferii de microbuze continuă să încalce regulile, punînd în pericol vieţile oamenilor. Potrivit pasagerilor, şoferii au încetat să mai elibereze tichete de călătorie şi în continuare încarcă microbuzele cu pasageri pînă la parbriz.

„Noi putem doar să introducem noi reglementări, dar să urmărim dacă se implementează nu intră în competenţele noastre. De aceasta trebuie să răspundă organele competente”, a spus pentru NOI.md şeful Direcţiei transport public, Adrian Boldurescu.

„Noi nu i.am verificat pe transportatori în ultima lună deloc, deoarece înaintea sărbătorilor am verificat întreprinderile de importanţă socială. Cred că de luni vor demara din nou controalele operative”, a spus pentru NOI.md şeful Direcţiei Control fiscal Victor Sîrbu. La întrebarea NOI.md cît de frecvent au loc controalele operative şi care sunt amenzile aplicate transportatorilor care încalcă legislaţia, sursa citată nu a putut să răspundă.

După cum ne-a comunicat secretarul de presă al Direcţiei poliţiei rutiere municipale, Aurelia Miju, de la începutul anului, au fost întocmite 8 procese verbale pe numele şoferilor de maxi-taxi, ei fiind sancţionaţi cu amenzi de la 1000 la 2000 de lei.

Contradicţiile dintre transportatori şi municipalitate au început după ce în capitală au avut loc cîteva accidente grave cu implicarea de maxi-taxi. Atunci, Primăria a înaintat mai multe cereri către transportatori, printre care netransportarea pasagerilor în picioare, îmbarcarea pasagerilor doar în staţii, eliberarea pasagerilor a tichetelor de călătorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?