X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un maior de poliţie care a lovit cu maşina patru pietoni a fost demis de la MAI

17 ian. 2013,, 10:16   Societate
4322 0
Foto : crime.md
Maiorul Alexei Axenti, colaborator al Comisariatului general de poliţie Chişinău, care a lovit cu maşina, pe 11 ianuarie, patru pietoni în capitală, a fost demis de la MAI printr-un ordin semnat, miercuri, de ministrul Dorin Recean.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la surse din secretariatul ministerului că după accident, Axenti a avut un comportament extrem de inadecvat, agresiv faţă de poliţiştii veniţi la faţa locului şi faţă de martorii tragediei. Ofiţerul a făcut silit testul de alcoolemie, care a constatat că acesta consumase alcool la serviciu şi s-a aflat băut la volan. În ordin se spune că Axenti a fost concediat pentru încălcarea eticii profesionale şi încălcarea gravă a Legii cu privire la statutul de poliţist.

Procuratura i-a intentat lui Axenti dosar penal pentru traumatizarea a patru pietoni, pentru care se prevăd pînă la şapte ani de închisoare.

Comisarul de poliţie din raionul Făleşti, colonelul Valeriu Cojocaru, şi alţi patru ofiţeri ai comisariatului au fost demişi printr-un ordin al ministrului Recean din 14 ianuarie, pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu. Pe 12 decembrie, a fost demis comisarul de Hînceşti, maiorul Victor Moraru, pentru că a provocat un scandal fiind în stare de ebrietate, s-a luat la bătaie cu subalternii şi nu s-a supus colaboratorilor organelor de drept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?