X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cinci afgani și doi sirieni, reținuți pentru tentativă de trecere ilegală a hotarului

15 ian. 2013,, 16:40   Societate
3055 0
Foto: wallnews.md
Polițiștii de frontieră din Basarabeasca au reținut în această noapte un grup de migranți, format din cinci afgani și doi sirieni, care au încercat să intre ilegal pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina. Aceștia se deplasau cu un automobil condus de un șofer cu dublă cetățenie, moldovenească și rusă. Unii dintre ei au recunoscut că intenționau să ajungă în Uniunea Europeană, achitînd pentru călătoria ilegală între 4 și 7 mii de dolari SUA, relatează NOI.md.

Polițiștii de frontieră, aflați în zona de competență, au observat pe direcția Serpnevo-Basarabeasca mijlocul de transport de model „BMW” cu numere de înmatriculare rusești, care intenționa să intre ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Stopînd vehiculul, oamenii legii au stabilit identitatea șoferului, precum și a celor șapte persoane, originare din Afganistan și Siria.

Migranții au vîrste cuprinse între 19 și 42 de ani și dețineau asupra lor acte de identitate. Aceștia au fost conduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca în vederea clarificării situației, acțiunile lor fiind examinate prin prisma stabilirii vinovăției de comitere a infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei și organizare a migrației ilegale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?