Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Membrii unui grup criminal care activa în Moldova și Ucraina, reținuți în casa unui om de afaceri din Chișinău

15 ian. 2013,, 14:33   Societate
9408 3
Foto: mai.md

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au reținut noaptea trecută patru din nouă membri ai unei grupări criminale specializată în furturi, jafuri și tîlhării. Reținerea a avut loc chiar în momentul în care cei patru au intrat prin ușa din spate a casei unui om de afaceri din capitală și se ridicau la etajul la care se aflau dormitoarele familiei victimei. Aceștia aveau asupra lor cagule, mănuși, bandă adezivă, o rangă metalică și un pistol de model „MP-654K”, calibrul 4,5 mm, informează NOI.md.

Potrivit vice-ministrului Afacerilor Interne, Ion Bodrug, gruparea activa atît în Moldova, cît și Ucraina, și era specializată pe jefuirea persoanelor despre care știau cu certitudine că dețin sume mari de bani. Chiar în ziua atacului, victima a efectuat o operațiune bancară, iar astfel, infractorii erau așteptați în interior de 53 de colaboratori ai poliției.

Activitatea grupării criminale era în vizorul poliției timp de cinci luni. Astfel, a fost stabilit că cei nouă, doi dintre care se află în detenție, au vîrste cuprinse între 20 și 35 de ani. „Fiecare din cei nouă aveau roluri bine determinate, acțiunile lor fiind planificate de cei doi membri, care la moment se află în instituțiile penitenciare. Tot acești doi membri furnizau informații despre posibilele victime”, a spus Bodrug.

Oamenii legii dețin informații despre participarea acestora în trei infracțiuni asemănătoare și nu exclud implicarea lor în multe alte cazuri similare. Cei patru au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, pe cazul dat fiind pornită o cauză penală pentru „tîlhărie”. Aceasta prevede pînă la 15 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?