Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Sindicatele din Serviciile Publice îşi propun un dialog social performant în 2013

13 ian. 2013,, 11:00   Societate
3644 0
Foto : jurnal.md
Dezvoltarea unui dialog social de calitate în vederea protecţiei drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat. Aceasta îşi propune Federaţia Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice din Republica Moldova („SINDASP”) pentru anul 2013. Potrivit preşedintelui „SINDASP”, Vlad Canţîr, o altă prioritate a Federaţiei va fi negocierea şi semnarea convenţiilor colective de muncă şi supravegherea implementării prevederilor legislaţiei muncii de către angajatori, relatează NOI.md.

Potrivit lui Canţîr, în anul 2012 au fost situaţii cînd angajatorul a decis ca tot colectivul unei instituţii să treacă de la un contract de muncă nedefinit la un contract de muncă pe un termen de un an de zile, iar pentru a evita astfel de situaţii este necesar ca dialogul social să fie mai performant. „Avem deja semnate trei convenţii colective de muncă – cu Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi urmează ca pînă la finele acestui an să vedem cum aceste convenţii sînt implementate”, a spus liderul sindical.

Federaţia „SINDASP” a fost fondată în anul 1946 şi reprezintă un centru sindical naţional ramural, care reuneşte 41 de organizaţii membre – 35 de asociaţii sindicale teritoriale şi 6 asociaţii sindicale ramurale, cu un număr de circa 33 mii de membri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?