X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Șeful Moldsilva îi răspunde lui Filat: „Unii politicieni vor să tragă dividende din acest caz”

11 ian. 2013,, 17:25   Politică
8510 6
Foto: tv7.md
Directorul Agenţiei „Moldsilva”, Ion Lupu, susține că, imediat după producerea tragicului incident din Pădurea Domnească, a informat toate organele de resort, inclusiv poliția și procuratura din Fălești, iar informația precum că acest caz ar fi fost ținut în secret nu este adevărată.

Oficialii țării, printre care președintele Nicolae Timofti și prim-ministrul Vlad Filat, sînt de altă părere. Ieri, purtătorul de cuvînt al lui Timofti a declarat că șeful statului crede că s-a intenționat tăinuirea cazului respectiv, iar Vlad Filat a spus că instituțiile responsabile nu și-au făcut datoria cum trebuie și l-a acuzat pe Ion Lupu de minciună.

„De trei ori i-am pus această întrebare și de trei ori a mințit cu nerușinare”, a spus Filat.

La rîndul său, Ion Lupu a declarat pentru Radio Europa Liberă că „acest caz este politizat, iar unii actori politici vor să tragă dividende”.

„A doua zi, ori chiar în seara în care s-a produs incidentul respectiv, au fost anunțate organele de resort, inclusiv poliția și procuratura din Fălești, care au luat toate probele necesare. Am considerat că şi premierul, şi preşedintele ţării, şi toţi ceilalţi sînt anunţaţi”, a declarat Lupu pentru sursa citată.

Și organele de drept din Fălești susțin contrariul. Comisarul de Făleşti, Valeriu Cojocaru, a declarat pentru Ziarul de Gardă că poliţia nu a fost anunţată despre incidentul din Pădurea Domnească.

Amintim că, pe data de 23 decembrie, omul de afaceri Sorin Paciu a fost împușcat în timp ce se afla la vînătoare în Rezervația ”Pădurea Domnească” cu cîțiva oficiali, printre ei fiind și procurorul general Valeriu Zubco, și judecătorul Gheorghe Crețu, care este principalul suspect în omorul bărbatului. Cazul a fost dezvăluit abia pe 6 decembrie de către politicianul Sergiu Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?