Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Reparația clădirii Parlamentului, departe de a fi terminată: „Avem bani doar pentru prima etapă”

11 ian. 2013,, 15:21   Societate
4197 0
Foto : noi.md
Deși au promis că pînă la sfîrșitul anului 2012 clădirea Parlamentului va fi dată în exploatare, azi, reprezentanții companiei care execută lucrări de reparație în edificiu anunță că în luna martie va fi încheiată abia prima etapă a reparațiilor.

Cauza tergiversării este aceeași – lipsa banilor. Potrivit antreprenorului general a companiei „Consfirmgrup”, Alexandru Guțu, prima etapă înseamnă finisarea blocului B, sălii de ședințe și intrarea în clădire.

„Pînă la moment, am tras rețelele necesare la locul de muncă, fiecărui deputat. Am achitat pentru utilaje și echipamente pe care trebuie să le primim pînă la sfîrșitul lunii ianuarie”, a specificat Guțu.

Totodată, el a spus că compania a primit pînă la moment 109 milioane de lei, mai sînt necesari 65 de milioane pentru a putea fi dusă pînă la capăt prima etapă de reparații.

„Dacă vom avea banii necesari, ne-am pus în plan ca, pînă în luna martie, să terminăm prima etapă de reparații”, a conchis Guțu.

De asemenea, el a spus că, pentru a doua etapă de construcții, care constituie blocurile A și V, dar și cabinetele deputaților, vor fi necesari alți bani, alocați din buget.

„Urmează să fie rectificat bugetul, iar noi – să primim banii”, a continuat Alexandru Guțu.

Momentan, circa 200 de muncitori lucrează, în două schimburi, la reparația clădirii Parlamentului, de luni pînă sîmbătă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?