Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Ambuteiajul de la Huși nu a trecut fără incidente: un șofer moldovean, amenințat cu pistolul de un jandarm român

9 ian. 2013,, 12:35   Societate
6903 1
Foto : noi.md
Imensul ambuteiaj care s-a creat aseară la ieşirea din municipiul Huși spre Vama Albiţa nu a trecut fără incidente. Un jandarm român a amenințat un șofer moldovean cu un pistol, astfel încercînd să-l intimideze pentru că acesta a ignorat semnalele agentului de a opri înainte de indicatorul ce interzice accesul spre vamă, scrie presa de peste Prut.

"Şoferul autoturismului de teren a forţat blocajul existent, fiind foarte aproape de a-l lovi pe agentul de poliţie, care s-a ferit din faţa maşinii. Ulterior, cînd şoferii şi pasagerii existenţi în zonă au observat că respectivul conducător auto a reuşit să plece spre vamă, spiritele s-au încins. În consecinţă, pentru a menţine situaţia sub control, în zonă au fost mobilizați peste 20 de poliţişti şi jandarmi, inclusiv lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale", a declarat, ieri, pentru corespondentul Mediafax inspectorul şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

Ambuteiaj s-a creat din cauza viscolului. Printre automobilele care au format o coada imensă se aflau și trei autocare care aveau la bord circa 130 de moldoveni. Aceștia se întorceau acasă din România.

Pînă ca drumul să redevină practicabil, pasagerii au fost cazaţi la Primăria din localitatea Huşi, România. La evacuarea pasagerilor au intervenit militari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din țara vecină.

Drumul european E 581 pe care s-a creat ambuteiajul, este blocat încă de marţi dimineaţă din cauza viscolului puternic care a format suluri de zăpadă pe şosea, ce depăşesc pe alocuri chiar şi un metru înălțime.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?