Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Procuratura a solicitat acordul CSM pentru audierea lui Gheorghe Creţu, bănuit de omor din imprudenţă

9 ian. 2013,, 11:47   Societate
4996 0
Foto : contrasterra.ru
Procuratura Generală a sesizat astăzi Consiliul Superior al Magistraturii, solicitînd eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a vicepreședintelui Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu. Solicitarea vine după ce Creţu a fost recunoscut ca bănuit de producerea împușcăturii, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu, relatează NOI.md.

În sesizarea Procuraturii către CSM se menționează că acţiunile magistratului întrunesc elemente ale infracţiunii prevăzute de articolul „lipsirea de viață din imprudență” a Codului Penal, pornită de Procuratura raionului Făleşti. Pentru moment, procurorii sînt în așteptarea acordului CSM pentru a putea demara acțiunile procesuale și audierea judecătorului pe marginea acestui caz.

Pe 23 decembrie 2012, în pădurea din preajma satului Călinești, un bărbat în vîrstă de 34 de ani a fost rănit la o partidă de vînătoare de mistreți autorizată. În rezultatul rănii provocate în urma împușcăturii, peste două zile, victima pe nume Sorin Paciu a decedat la spital, iar pe 27 decembrie a fost înhumat la Cimitirul Armenesc din capitală.

Cu toate acestea, cazul a fost făcut public abia pe 6 ianuarie curent de către liderul Mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu. Acesta a relatat presei că vinovat de moartea omului de afaceri s-ar face procurorul general Valeriu Zubco. Ultimul însă a negat categoric declaraţiile lui Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?