X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Pieţele din Moldova sînt pline cu produse expirate şi de contrabandă

4 ian. 2013,, 12:39   Societate
4095 0
Foto: noi.md
Produse de contrabandă, cu termen de valabilitate expirat și ținute în condiții mizere, acestea sunt cele mai frecvente încălcări, depistate de către inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorului în piețele din Chișinău, Bălți și Cahul.

Neregulile au fost depistate în urma unor controale inopinate, efectuate de angajații agenției pe parcursul zilei de ieri. Verificările vor continua și astăzi.

Solicitată de NOI.md, şefa Serviciu de informare şi comunicare cu mass-media din cadrul Agenției, Viorica Șterbeț, a declarat că, în aceste două zile, sînt efectuate acțiuni de supraveghere a piețelor, iar vînzătorii nu se sancționează, ci doar se depistează încălcările.

Totodată, săptămîna viitoare, administratorii piețelor vor fi convocați într-o ședință, care se va desfășura la sediul Agenției pentru Protecția Consumatorului, unde li se vor comunica încălcările depistate și vor fi eliberate prescripţii pentru soluţionarea neregulilor.

„Dacă la următorul control neregulile vor persista, vom trece la sancționări dure, inclusiv vom cere lichidarea piețelor”, a declarat pentru NOI.md Șterbeț.

Totodată, ea a specificat că, la moment, se întocmește un act intermediar unde sînt trecute încălcările la fiecare produs în parte, subliniind însă că nu se reușește verificarea fiecărui comerciant din cauză că aceștia fug cînd văd inspectorii. „De aceea și am decis să mergem pe varianta „acțiuni de supraveghere a piețelor”. Anterior, mergeam și sancționam direct comercianții. Unii erau amendați, alții nu. Acum vom comunica neregulile administratorii de piețe, iar acești își vor face ordine”, a adăugat Șterbeț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?