X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Reuters: UE va prezenta planul de renunțare la resursele energetice din Rusia pînă în 2027

18 mai. 2022,, 07:07   Externe
2574 0

Comisia Europeană (CE) va prezenta miercuri, 18 mai, un plan în valoare de 210 miliarde de euro privind renunțarea la resursele energetice din Rusia pînă în 2027. Despre acest lucru a anunțat Reuters cu referire la proiectele de documente.

Acest plan va consta din trei etape, indică agenția. În cadrul proiectului, Bruxelles intenționează să înceapă importul gazelor din alte țări, să accelereze tranziția către surse regenerabile de energie, dar și să depună mai multe eforturi pentru a economisi energie.

Potrivit agenției, în planul de creștere a importurilor de gaze din alte țări este subliniată posibilitatea creșterii ofertei de gaze naturale lichefiate din țări precum Egipt, Israel și Nigeria.

În ceea ce privește tranziția la surse regenerabile de energie, CE va indica în plan obiectivul privind producerea a 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil pînă în 2030 și importul a încă 10 milioane de tone de astfel de hidrogen care poate fi utilizat pentru a înlocui gazul în industrie, notează Reuters. În plus, CE intenționează să propună creșterea ponderii surselor regenerabile de energie pînă la 45% în 2030. În cadrul eforturilor de a introduce pe scară largă energia solară, UE va solicita statelor membre să instaleze centrale solare în toate clădirile publice începînd cu 2025.

În plus, pînă în 2030, UE intenționează să reducă consumul de energie cu 13%.


Potrivit Comisiei Europene, UE importă 40% din gaz, 27% din petrol și 46% din cărbune din Rusia. Embargoul asupra aprovizionării cu cărbune a devenit parte a celui de-al cincilea pachet de sancțiuni, a fost adoptat și va intra în vigoare din august. Reprezentanții permanenți ai țărilor UE nu au reușit încă să ajungă la un acord cu privire la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include embargoul pentru petrol: Comisia Europeană a propus introducerea interdicției de import a țițeiului din Federația Rusă după șase luni de la intrarea în vigoare a celui de-al șaselea pachet și de import al produselor petroliere - din 2023. În același timp, Ungaria se opune embargoului petrolier cu sprijinul unui număr de alte țări care consideră că daunele cauzate de această măsură vor fi catastrofale pentru Europa.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?