Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

REŢETA ZILEI: Coşuleţe din vinete

19 dec. 2021,, 18:30   Externe
2390 0

Mod de prepare:

Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.

Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.

Ingrediente:


• 3 vinete,
• 1/3 praz,
• 1 ou,
• 2 linguri de caşcaval ras,
• 2 linguri ulei,
• sare,
• frunze de salată verde.

Pentru umplutură:
• 1 ceapă,
• 2 roşii,
• 1 ou,
• 1 pahar brînză dată prin răzătoare,
• 1 lingură ulei,
• 3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?