X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Măștile pe bază de argilă: Cît de bune sînt

12 mar. 2023,, 20:00   Externe
1344 0

Mastile pe baza de argila sînt laudate de specialistii in dermatocosmetica, de vedete, dar si de bloggeritele de beauty in aceeasi masura – de ce sînt mastile pe baza de argila atat de apreciate? Raspunsul este simplu: pentru ca au nenumarate beneficii pentru ten.

Mastile cu argila sînt recomandate pentru orice tip de ten, insa pentru tenul gras sînt absolut necesare.

Beneficii masca faciala pe baza de argila

  • Absoarbe sebumul in exces, lasand pielea neteda si curata
  • Totodata, regleaza secretia de sebum pe viitor
  • Desfunda portii blocati si ii micsoreaza
  • Trateaza acneea
  • Detoxifica pielea in profunzime
  • Exfoliaza pielea, indepartand celulele moarte
  • Stimuleaza regenerarea pielii
  • Ofera o stralucire aparte pielii

Cum se aplica masca pe baza de argila

Modul in care aplici, precum si momentul in care indepartezi masca de pe chip sînt mai importante decat ai crede. Daca ai senzatia ca masca trebuie lasata sa actioneze pana cand se usuca complet, atunci te inseli!

Specialistii sînt de parere ca masca pe baza de argila nu trebuie lasata niciodata sa se usuce in totalitate pe ten. Orice masca de argila trece, in mod natural, prin 3 faze, iar a treia trebuie evitata cu orice pret, scrie Noi.md cu referire la doc.ro.

  1. Etapa umeda – in aceasta etapa, masca abia a fost aplicata pe tenul curat, este inca umeda pe chipul tau, iar pielea absoarbe toate mineralele benefice din argila.
  2. Etapa de uscare – in aceasta faza, circulatia sanguina este stimulata, iar masca incepe sa se raceasca si sa se intareasca. In timpul acestei etape, porii sînt deblocati, iar sebumul in exces este absorbit.
  3. Etapa uscata – aceasta ultima etapa trebuie evitata pentru ca, odata ce masca se usuca in proportie de 100%, argila absoarbe umezeala din piele, deshidratand tenul, poate chiar iritandu-l.

Momentul oportun de indepartare a mastii de pe fata este acela in care masca se deschide la culoare, incepe sa se usuce, dar este totusi putin lipicioasa.

Cele mai comune tipuri de argila folosite in scopuri cosmetice


Exista mai multe tipuri de argila folosite in scopuri cosmetice.

Argila din bentonita – aceasta este cea mai folosita argila in scopuri cosmetice, datorita proprietatilor sale de a absoarbe uleiurile, dar si de a absoarbe toxinele din piele. Ideala pentru tenul cu acnee si pentru remedierea excesului de sebum, argila din bentonita are o culoare verzuie sau cenusie.

Argila Fuller’s Earth – un alt tip de argila, folosit adesea pe post de ingredient in produsele cosmetice, argila Fuller’s Earth absoarbe uleiurile, dar are si un efect de illuminator asupra pielii, ceea ce o face benefica pentru persoanele care sufera de rozaceea.

Argila Rassoul – acest tip de argila este ideal pentru persoanele care au probleme cu punctele negre. Argila de origine marocana este folosita de secole intregi pentru curatarea porilor. Totodata, are un efect calmant si hidratant.

Argila roz – ideala pentru tenul acneic, dar si pentru cel sensibil, argila roz are efecte care sînt vizibile imediat dupa aplicare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?