X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Jurnaliștii au aflat ce face Trump în timpul programului de lucru

5 feb. 2019,, 11:41   Externe
2335 0

Cel de-al patruzeci şi cincilea președinte al SUA, Donald Trump, se deosebește de predecesorii săi printr-o ordine foarte ciudată a zilei de muncă, aproape 60 la sută din aceasta fiind rezervată pentru un fel de „timp de serviciu" (engl. „executive time”) fără o structură clară, cînd şeful statului american este, de fapt, liber să facă orice.

60 процентов рабочего дня Дональд Трамп отвел себе в качестве «служебного времени» без какой-либо конкретики. Фото: axios.com

60 la sută din ziua de muncă este rezervată de Donald Trump pentru „timpul de serviciu" fără o careva specificare concretă.

După cum reiese din documentele Casei Albe, pe care un nou „binevoitor” al şefului statului le-a strecurat resursei informaţionale axios.com, în ultimele trei luni, orarul preşedintelui a inclus 297 de ore pentru „timpul de serviciu”, 77 de ore pentru întîlniri, 51 ore pentru călătorii, 39 de ore - pentru prînzuri, 38 de ore - pentru evenimente oficiale. După cum se ştie, Trump nu doarme mult și se trezește cel tîrziu la ora 06.00. Cu toate acestea, în prima jumătate a zilei, de regulă nu sînt planificate evenimente, această perioadă fiind destinată „timpului de serviciu”. În același timp, potrivit sursei, președintele adesea nici nu vine măcar la locul de muncă în Oficiul Oval al Casei Albe, preferînd să-și petreacă orele în propria reședință. Acolo el priveşte televizorul, citește documente și ziare, îi sună pe mai mulți consilieri și oficiali, iar uneori şi lideri străini.

Prima întîlnire sau ședință cu participarea lui Trump este, de obicei, programată pentru orele 11.00-11.30. De regulă, aceasta este o întrevedere cu șeful administrației Casei Albe sau un raport al comunității de informații pentru președinte. Resursa menţionează că, de fapt, Trump ar putea avea mai multe întîlniri, deoarece mai multe dintre ele nu sînt incluse în program din diferite motive, fiind mascate sub „timpul de serviciu".


Conceptul de „timp de serviciu” a fost elaborat de fostul conducător al aparatului preşedintelui, generalul John Kelly. La început, au existat încercări de a-l obişnui pe Trump cu o zi de muncă mai structurată și mai organizată, dar în cele din urmă acesta s-a „revoltat” și a cerut să i se ofere mai mult timp liber.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?