X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Cum să prelungești durata de viață a frigiderului tău

11 iul. 2021,, 20:00   Externe
3482 0

Frigiderul este unul dintre cele mai scumpe și folositoare aparate din bucătărie. Și cum un frigider este o investiție pe termen lung, care nu se schimbă la fel de des ca un telefon mobil, merită să investești într-unul de calitate. Dar, este important să știi și cum se întreține frigiderul corect, pentru a-l avea o perioadă cît mai lungă de timp. Află cîteva recomandări care vor prelungi durata de viață a frigiderului tău.

Este un fapt sigur: frigiderul este unul dintre cele mai folosite aparate de uz casnic într-o bucătărie! De aceea, se înțelege de la sine că este foarte important să îl menținem într-o stare bună de funcționare pentru o perioadă cît mai lungă de timp. Un frigider este o investiție pe termen lung, care nu se schimbă la fel de des ca un telefon mobil.

Un frigider de calitate poate funcționa 10 – 15 ani sau pînă te plictisești de el și alegi să îți cumperi un alt model, cu condiția să știi cum să îl protejezi și cum să îl păstrezi în cea mai bună stare. Mai ales vara, în perioadele caniculare, cînd ele sînt mult mai solicitate. Iată cîteva recomandări care vor prelungi durata de viață a frigiderului tău, mai ales cînd afară sînt peste 30 de grade.

Amplasează frigiderul departe sursele de căldură

Bucătăriile de la bloc sînt de obicei mici și mai înguste, iar frigiderul este așezat într-un colț mai puțin aerisit. Este important ca acesta să stea cît mai departe de aragaz, cuptor, calorifer, departe de fereastra prin care pătrunde soarele torid vara. Alege pentru frigider un spațiu mai larg și bine aerisit, pentru că frigiderele clasice au nevoie de el pentru a fi evacuată căldura cît mai ușor.


Verifică garnitura de cauciuc de la ușă

Ocupă-te să verifici din cînd în cînd garnitura de la ușă, să se lipească foarte bine pe cadrul frigiderului pentru a nu permite aerului rece să iasă. O garnitură bună va menține o temperatură optimă la interior, cea pe care tu ai setat-o, în timp ce o garnitură rigidă sau deformată va duce la defectarea frigiderului în timp.

De asemenea, trebuie să știi că, oricît de vechi sau nou ar fi frigiderul tău, temperatura din interior nu ar trebui să depășească 5 grade Celsius. Iar în cazul în care există o pană de curent, nu deschide de prea multe ori frigiderul, pentru a permite păstrarea temperaturii reci la interior.

Dezghețarea și igienizarea

În frigiderele clasice stratul de zăpadă nu trebuie să depășească 3 mm, iar în congelator nu 5 – 6 mm. Frigiderele moderne, care au funcție de dezghețare automată, trebuie și ele oprite și igienizate o dată sau de două ori pe an. Acestea se curăță cu o soluție de apă rece cu bicarbonat sau apă rece cu detergent de vase. În cazul în care mirosurile sînt persistente, este bine să aerisești frigiderul o zi întreagă și să îl speli cu apă rece și oțet, după ce l-ai degresat bine cu detergent.

Menține o temperatură optimă în funcție de anotimp

Pentru ca alimentele să fie proaspete pentru o perioadă cît mai îndelungată, temperatura din frigider și congelator trebuie să fie optimă, altfel, ne putem trezi cu probleme grave de sănătate. De cele mai multe ori, atunci cînd cineva își achiziționează un frigider îl lasă setat la temperatura cu care el vine din fabrică. Ei bine, acest lucru este bine, însă nu întotdeauna.

Temperatura optimă a frigiderului diferă în funcție de sezon, însă trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Vara, este recomandat ca temperatura din frigider să fie mai scăzută cu 1-2 grade Celsius decît iarna. Astfel, dacă iarna este ținut la 5 grade, vara ar fi indicat ca acesta să fie ținut la 3 grade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?