Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cum poţi verifica dacă mierea nu este falsificată

30 sep. 2018,, 14:33   Externe
4439 0

Mierea este un aliment uimitor, datorită nutrienţilor şi beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta conţine minerale, printre care fier, calciu şi zinc, vitamine, precum riboflavina, acidul pantotenic şi vitamina B6. În plus, mierea este doldora de enzime şi substanţe cu efect antioxidant, care ţin departe cancerul şi îmbătrînirea prematură.

În timp ce mierea produsă de către albine are o nuanţă aurie intensă şi o textură consistentă, produsul comercializat în magazine nu reprezintă întotdeauna rezultatul muncii albinelor, ci o combinaţie de trestie de zahăr, sirop de orez, zahăr, obţinut din porumb sau sfeclă, agenţi de îndulcire. Pentru a fi considerată autentică, mierea trebuie să contina neapărat polen.

Cum îţi dai seama dacă mierea este naturală?

1. Mierea adevărată nu se dizolvă cu uşurinţă în apă, ci se depoziteaza la fundul paharului şi necesită să fie amestecată pentru a se dizolva.

2. Datorită enzimelor injectate de către albine, în timpul fermentării, mierea naturală se cristalizează în timp, motiv pentru care poţi observa la baza recipientului mici cristale.

3. Mierea contrafăcută nu prezintă nicio aromă, poate fi separată în straturi şi este limpede, fără pic de impurităţi. Mierea naturală are o aromă specifică şi prezintă impurităţi naturale, precum polen, microparticule de ceară şi uneori propolis.


4. Amestecă cîteva picături de iod, cu un pahar de apă, iar apoi adaugă miere. Culoarea mierii se va transforma în albastru în cazul în care a fost amestecată cu amidon de porumb.

5. Mierea pură va aprinde un băţ de chibrit, daca chibritul este introdus cu capătul cu fosfor în miere.

6. Pune cîteva picături de oţet într-un pahar cu apă şi adaugă miere. Amestecul va produce spumă în cazul în care mierea a fost amestecată cu ipsos.

7. Toarnă miere în apă. Mierea pură nu se dizolvă imediat şi curge toată pe fundul paharului.

8. În cazul mierii necristalizate introduce o lingură în borcan, apoi ridică lingura şi lasă să curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără să se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală.

9. Verifică pH-ul cu ajutorul unei benzi speciale. Mierea naturala este neutră din punct de vedere al acidităţii. Cea falsificată este acidă ori alcalină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?