X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum îţi îmbunătăţeşte sănătatea consumul de castraveţi

29 iul. 2018,, 01:00   Externe
3280 0

O gustare sănătoasă şi răcoritoare,castraveţii pot avea beneficii uimitoare asupra sănătăţii.

Aceştia aparţin aceleiaşi familii de plante, precum dovlecelul şi pepenele (familia Cucurbitacee), şi sînt compuşi în proporţie de 95% din apă, ceea ce înseamnă că într-o zi călduroasă de vară ne pot ajuta să ne menţinem hidrataţi.

Castraveţii au puţine calorii, dar multe minerale

Castravetele are extreme de puţine calorii, şi, ca orice produs vegetal, este total lipsit decolesterol, fiind ideal în dietele de slăbit. Fibrele solubile din castraveţi se dizolvă în intestin într-un gel şi ajută la realizarea digestiei. Acesta este unul din motivele pentru care alimentele bogate în fibre contribuie la controlul greutăţii corporale.

Castravetele este un rezervor de minerale, iar acestea se concentrează în primul rînd în coajă şi în al doilea rînd în seminţe. Decojirea castravetelui este „contraindicată”, deoarece se pierd astfel minerale şi vitamine preţioase.


Sursă bogată de vitamine şi ajutor pentru digestie

Castravetele conţine enzime specifice care ajută metabolismul şi procesul de digestie., dar este şi o sursă bogată de vitamine, C, A, vitamine din complexul B.

Castraveţii conţin potasiu, care are o legătură strînsă cu reducerea tensiunii arteriale. Un echilibru adecvat de potasiu atît în afara, cît şi în interiorul celulelor este crucial pentru ca corpul să funcţioneze în mod corect.

Castraveti murati îşi pierd vitaminele, dar nu şi mineralele. Ei ajută în procesul de digestie, fiind indicaţi în timpul meselor copioase.

Menţin sănătatea cerebrală

Castraveţii protejează creierul. Aceştia conţin un flavonoid antiinflamatori numit fisetină care are un rol important în menţinerea sănătăţii cerebrale. Pe lîngă îmbunătăţirea memoriei şi protejarea celulelor nervoase de deteriorările relaţionate cu vîrstă, fisetina previne deteriorarea progresivă a memoriei şi a procesului de învăţare.

Reduc riscul de cancer de sîn şi de prostată

Castraveţii conţin polifenoli, care se numesc lignani şi ajută la reducerea riscului de cancer de sîn, uterin, ovarian şi de prostată. Aceştia conţin, de asemenea, fitonutrienţi (cucurbitacine) care au la rîndul lor proprietăţi anticancerigene.

De asemenea, faimoasele legume ajută la stoparea răspunsului inflamatoriu din corp, inhibînd activitatea enzimelor pro-inflamatorii.

Combat refluxul gastric

Castraveţii sînt bogaţi în două din elementele de bază necesare pentru o digestie sănătoasă: apă şi fibre. Dacă aveţi probleme cu refluxul acid, trebuie să ştiţi că puteţi suprima simptomele acute crescînd în mod temporar pH-ul din stomac, castraveţii sînt bogaţi în apă şi au un efect similar. Coaja castraveţilor conţine fibre insolubile, ceea ce ajută ca alimentele să treacă prin tractul digestiv mai repede, iar astfel să fie eliminate toxinele din corp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?