Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Conferinţa privind viitorul Europei: Cetăţenii europeni susţin o integrare mai bună a refugiaţilor în UE

16 feb. 2022,, 22:00   Externe
2759 0

Forumul cetăţenilor, desfăşurat recent la Maastricht, a formulat 40 de recomandări în privinţa migraţiei şi a modalităţilor de a face Uniunea Europeană mai puternică pe scena internaţională. Recomandările se axează pe cinci domenii - stabilitate şi autonomie, UE ca partener internaţional, o Uniune Europeană puternică într-o lume paşnică, migraţia din punct de vedere uman şi responsabilitate şi solidaritate în UE, potrivit unui comunicat publicat marţi de Parlamentul European.

Întîlnirea a avut loc în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei şi a reunit 200 de persoane din toate statele membre UE. Din cauza situaţiei actuale generate de COVID-19, participanţii au putut lua parte la discuţii şi de la distanţă. Ei şi-au exprimat sprijinul pentru exerciţii de democraţie directă cum este Conferinţa privind viitorul Europei şi au recomandat ca astfel de iniţiative să fie organizate în fiecare an.

După schimburi de opinii cu privire la toate aspectele migraţiei, participanţii la dezbateri au recomandat măsuri care să ţină cont de cauzele acesteia şi să o reglementeze astfel încît refugiaţii să fie mai bine integraţi, iar responsabilitatea să se împartă între toate statele UE.

Participanţii au propus să se ofere acces la piaţa muncii europene solicitanţilor de azil cu competenţe relevante şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru lucrătorii care migrează în interiorul UE.

Inegalităţile de-a lungul graniţelor externe ale UE au fost la rîndul lor subliniate. Pentru a răspunde acestei situaţii, participanţii au recomandat ca Agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (Frontex) să fie consolidată şi transparentizată.

O altă recomandare a vizat sprijin suplimentar pentru producţia locală şi creşterea producţiei de energie regenerabilă pentru a se reduce dependenţa "în cea mai mare măsură posibilă".

S-a mai propus şi ca majoritatea deciziilor în domeniul afacerilor externe să fie luate prin majoritate calificată în loc de unanimitate, pentru a se accelera răspunsul la crize şi a consolida prezenţa UE în lume printr-un front unit.

Reprezentanţi ai grupului de discuţii vor prezenta şi dezbate recomandările la următoarea plenară a Conferinţei privind viitorul Europei, pe 11-12 martie 2022 la Strasbourg. La plenară iau parte reprezentanţi ai instituţiilor UE, ai parlamentelor naţionale, ai societăţii civile şi ai cetăţenilor.

Rezultatul final al Conferinţei va fi prezentat într-un raport preşedinţilor Parlamentului European, Consiliului şi Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?