X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Cercetărori: Nici carnea albă nu e bună. Ce recomandă să mîncăm

6 iun. 2019,, 05:00   Externe
4767 1

De mult timp, carnea albă, fie că e pui ori curcan, era considerată o alternativă sănătoasă față de carnea roşie.

Iată însă că această teză este demontată de un nou studiu. Potrivit concluziilor publicate de o prestigioasă revista americană de nutriţie, ambele feluri de carne au acelaşi efect asupra nivelului de colesterol.

Cercetătorii au stabilit că grăsimile săturate şi carnea de orice fel creşte nivelul de LDL, aşa-numitul colesterol rău, mai precis lipo-proteinele cu densitate scăzută.

Recomandarea este că oamenii care au deja probleme cu nivelul colesterolului să opteze pentru sursele vegetale de proteine: de pildă, seminţe, quinoa, orez brun, fasole, linte, nuci, caju, fistic ori soia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?