Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Au fost numite pierderile Ucrainei în urma construcției "Nord Stream-2"

4 dec. 2020,, 17:10   Externe
5460 8

Experții au relatat despre pierderile Ucrainei din cauza construcției gazoductului "Nord Stream-2". Cuvintele lor au fost citate de ziarul "Strana", scrie ria.ru.

Finalizarea proiectului va închide cercul de gaze în Europa și va asigura cu această resursă energetică țările care nu au fost acoperite de "Nord Stream" și "Turk Stream", precum Cehia, Ungaria, Italia. Acest lucru va duce la faptul că tranzitul prin Ucraina va fi "inutil", scrie publicația.

Potrivit analistului Institutului de studii strategice Iuri Korolciuk, proiectul poate fi finalizat în aprilie-iunie 2021. Acum este gata în proporție de 93%, rămîne doar finalizarea a 2,6 kilometri de conductă.

Potrivit experților, Ucraina va pierde mai multe miliarde de dolari anual, din cauza reducerii tranzitului de gaze prin teritoriul său. Cu toate acestea, aceasta nu este singura consecință pentru țară, este convins Korolciuk.

"Nu este exclus faptul că o parte din costurile de întreținere a conductei va fi pusă pe seama consumatorilor ucraineni - oameni și de afaceri, astfel încît plățile la gaze s-ar putea majora", a explicat specialistul.


"North Stream-2" va permite Germaniei să devină unul dintre cele mai mari hub-uri de gaze din Europa, în afară de Turcia și Polonia, care intenționează să acopere o parte din necesitățile Europei de Est din contul gazului lichefiat american.

Deși Kievul are un contract de cinci ani cu "Gazprom", care prevede pomparea anuală la cel puțin 40 de miliarde de metri cubi pe an, acest lucru nu va permite țării să cîștige din tranzit, scrie publicația.

După încheierea contractului cu "Gazprom", volumul de pompare prin Ucraina va scădea și mai mult. Construcția conectorului în Italia pentru a conecta țara la "Nord Stream— 2" va reduce necesitatea de tranzit ucrainean pînă la 30 de miliarde de metri cubi pe an. În perspectivă, acest traseu de gaze ar putea fi lăsat doar ca o rezervă pentru a diversifica riscurile, spun experții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?