Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Asistentele medicale australiene au intrat în grevă

15 feb. 2022,, 22:00   Externe
2815 0

Mii de asistente medicale s-au adunat marţi la Sydney, cel mai mare oraş al Australiei, pentru a protesta împotriva lipsei de efective şi a stresului legat de pandemie, informează AFP.

Sfidînd o interdicţie de a face grevă, mii de asistente medicale au pornit în marş în direcţia parlamentului local pentru a denunţa, din spatele măştilor chirurgicale, condiţiile lor de muncă, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.ro.

Mulţimea de asistente medicale a cîntat şi a aplaudat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de penuria persistentă de paturi în spitale şi de echipamente, şi pentru a atenţiona cu privire la oboseala lor cauzată de această criză sanitară prelungită.

Cu pancarte pe care se putea citi „asistentele medicale nu fac faţă” sau „Cu ‘Mulţumesc’ nu-ţi poţi plăti chiria”, ele i-au criticat pe liderii politici, pe care îi acuză că le ignoră problemele.

Asistentele medicale australiene lucrează de doi ani supunîndu-se unui protocol sanitar strict, încercînd în acelaşi timp să-şi îndeplinească bine sarcinile lor zilnice şi să asigure un program de vaccinare fără precedent.


Numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a explodat în ultimele luni, supraaglomerînd spitalele şi diminuînd efectivele atunci cînd personalul se îmbolnăveşte sau cînd este constrîns să intre în izolare.

„Populaţia trebuie să audă adevărul, nivelul actual de personal nu este adaptat, el este periculos şi supune pacienţii unor riscuri”, a explicat Asociaţia asistentelor medicale şi moaşelor din Noul Wales de Sud.

Într-un comunicat, Departamentul Sănătăţii din acest stat australian le-a mulţumit asistentelor medicale pentru „munca lor neobosită timp de doi ani de pandemie de COVID-19”. Însă, adaugă el, „există mai multe asistente medicale şi moaşe în spitalele din Noul Wales de Sud decît în orice alt moment din istorie”.

O închidere draconică a frontierelor şi o politică strictă de depistare şi urmărire i-a permis Australiei să ţină în frîu COVID-19 în timpul unei bune părţi a pandemiei. Însă apariţia variantei Omicron a dus la zeci de mii de contaminări şi zeci de morţi pe zi în Australia.

De la începutul pandemiei, au fost înregistrate aproape 2,5 milioane de contaminări, la o populaţie de circa 25 de milioane de locuitori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?