X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Prețul petrolului continuă să scadă

12 oct. 2022,, 14:15   Economie
2201 0

Prețurile petrolului scad pentru a treia sesiune consecutivă miercuri, 12 octombrie. Investitorii sînt îngrijorați de o afectare a cererii din cauza riscurilor tot mai mari de recesiune globală, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,5%, pînă la 93,78 dolari pe baril. Petrolul American West Texas Intermediate a scăzut cu 0,8%, pînă la 88,66 dolari pe baril. Ambele contracte au scăzut cu 2% în sesiunea precedentă. Pe 11 octombrie, Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza de creștere economică globală pentru 2023 și a avertizat cu privire la un risc crescut de recesiune globală.

Dar FMI a cerut, de asemenea, băncilor centrale să lupte în continuare împotriva inflației, chiar dacă investitorii se tem că politicienii ar putea declanșa o recesiune economică bruscă prin creșterea costurilor de împrumut prea rapid și prea tare.

Președintele Băncii Rezervei Federale din Cleveland, Loretta Mester, a declarat că Rezerva Federală a SUA va trebui să facă eforturi pentru o înăsprire a politicii monetare, deoarece încă nu controlează inflația.

Dolarul a crescut brusc, deoarece Banca Angliei urmează să își finalizeze programul de cumpărare de obligațiuni vineri. Un dolar mai puternic face ca mărfurile denominate în dolari să fie mai scumpe pentru deținătorii altor valute și tinde să pună presiune asupra petrolului și a altor active riscante.


Piața petrolului este, de asemenea, sub presiune din cauza înăspririi restricțiilor COVID-19 în China, al doilea mare consumator de petrol din lume.

Săptămîna trecută, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, inclusiv Rusia (OPEC+), au decis să-și reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi.

Înăsprirea previziunilor de aprovizionare după anunțul OPEC+ este în prezent „în mare măsură ignorată de piață”, au spus analiștii ANZ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?