Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Petrolul se ieftinește

6 sep. 2022,, 11:30   Economie
2061 0

Prețurile petrolului de marți, 6 septembrie, au scăzut ușor față de sesiunea precedentă. Acordul OPEC+ de a reduce producția cu 100.000 de barili pe zi în octombrie a fost văzut în mare parte ca o mișcare simbolică de susținere a prețurilor după recenta scădere a pieței. Informația vine din partea RBC-Ucraina care face referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,9%, pînă la 94,93 dolari pe baril. Contractele futures pe țițeiul american WTI au crescut cu 2,0%, pînă la 88,57 dolari pe baril, de la închiderea de vineri. Luni, de Ziua Muncii în Statele Unite, nu s-au făcut calcule.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații conduși de Rusia, grupați sub numele OPEC+, au decis să anuleze o creștere de 100.000 bpd în septembrie, după ce producătorul de top, Arabia Saudită și alți membri, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la scăderea prețurilor din iunie, în ciuda unei oferte limitate.

Analiştii, care nu se aşteptau la un acord nici după ce Arabia Saudită a spus că vrea să susţină preţurile, au spus că reducerea a fost în mare parte simbolică şi a avut un impact limitat asupra ofertei reale, dat fiind că OPEC+ produce sub indicatorii-țintă.

"În timp ce titlurile indică o reducere de 100 bpd, în realitate, reducerea efectivă va fi mult mai mică. Majoritatea producătorilor nu și-au îndeplinit obiectivele și produc puțin mai puțin decît ar trebui să fie", a declarat Warren Patterson, șeful Strategiei pentru mărfuri la ING.


Dar mișcarea a fost semnificativă în ceea ce privește semnalul, deoarece „indică faptul că OPEC+ monitorizează foarte atent cererea și încearcă să gestioneze oferta pentru a menține prețurile petrolului la un nivel scăzut”, a scris Noah Barrett, analist pentru energie și utilități la Janus Henderson Investors.

Alți factori care afectează piața includ o perspectivă mai slabă a cererii de petrol din cauza reintroducerii blocajelor în anumite părți ale Chinei, precum și un acord de plafonare a prețului exporturilor de petrol rusești, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Ca răspuns la restricția prețurilor petrolului din Rusia, această țară va furniza mai mult în Asia, a declarat ministrul Energiei Nikolai Shulginov reporterilor la Forumul Economic de Est de la Vladivostok.

Reamintim, grupul OPEC+ a fost de acord, la 5 septembrie, cu o uşoară reducere a producţiei de petrol. Acest pas a fost făcut pentru a susține prețurile, care au scăzut din cauza temerilor de recesiune economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?