Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Cum sînt înrobite băncile controlate de Fed și FMI, după exemplul unui sat mic

10 oct. 2022,, 11:00   Economie
2983 0

Expertul financiar german, autor al cărții "Puterea Mondială a FMI – cronica jafului", Ernst Wolf, care critică dur politica FMI, crezînd că este distructivă pentru economiile statelor independente, într-un interviu acordat unuia dintre canalele TV germane a explicat cum băncile controlate de Sistemul Federal de Rezerve și FMI sînt înrobite, folosind exemplul unui mic sat.

Mai jos oferim fragmente din discursul său.

Moderator: "Noi chiar sîtem atît de naivi? Sistemul nostru economic este o creștere constantă, de aceea nu putem nicicum evita războiul. Trebuie să înțelegem acest lucru.

Ernst Wolf: Acest sistem a reușit să înșele oamenii și să-i distragă de la adevăratul lor caracter. Pentru că deja astăzi este foarte greu să observăm toate aceste interconectări. Căci acest lucru nu este deloc ușor. De exemplu, dacă e să examinăm influența "Troicii" în Grecia ("Troica" este un grup de experți care reprezentă Banca Centrală Europeană, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional – n. red.), tot ceea ce face troica în Grecia este să creeze condiții pentru bănci și să ia banii de la oamenii obișnuiți. Dar mecanismele prin care fac acest lucru nu sînt deloc simple, iar oamenilor li se spune mereu că acestea sînt programe de asistență pe care le desfășoară. Dacă îmi oferiți trei minute…
M. Da, Vă rog.

E. W. Pentru a explica cum funcționează "Troica", trebuie să vă imaginați undeva pe glob un mic sat. Și acest sat are nevoie de un nou consiliu sătesc. Această clădire va costa 100 de mii de dolari. Primarul va fi împuternicit să facă acest lucru. El merge la bancă și spune că avem nevoie pentru a construi o clădire nouă pentru 100 de mii de dolari. Noi avem 50 mii. Ați putea să ne oferiți un împrumut de 50 mii. Banca spune, OK, vom face acest lucru. Apoi primarul merge la directorul unei companii de construcții și spune: vom rezolva totul împreună, dar mai întîi fiecare va pune în buzunar cîte 25 de mii. Apoi se duce la consiliul local și spune că, din păcate, dar construcția ne va costa 150 de mii de dolari. Acești oameni din consiliul local acceptă acest lucru, deoarece nu pricep în economie. Și sătenii sînt de acord cu acest lucru, la fel cum sînt de acord toți locuitorii de pe planetă. Apoi primarul și directorul Companiei de construcții merg la bancă și spun că vor avea nevoie de încă 50 de mii de dolari. Dar banca spune - nu! Am văzut cu toții, sînteți amîndoi corupți. Nu vă vom mai da nimic. Ei merg la o altă bancă, dar și aceasta le refuză. Și acum cel mai interesant lucru! Apoi merg la Fondul Monetar Internațional sau la ”Troică”, iar troica nu le refuză! Ea acceptă imediat. Da, desigur! Vă vom plăti! Numai că există o mică condiție. Vom trimite trei oameni în satul vostru. Ei vor examina situația și vă vor spune aceste condiții. Și ”Troica” trimite acești oameni. Ei examinează acolo. Merg la primar, merg la directorul companii de construcții și spun: "Uitați, la voi în fiecare zi de miercuri se organizează un bazar. Oamenii vînd acolo legume și carne. Începînd de astăzi, unul dintre aceste locuri pe piață este rezervat unei mari companii americane care produce produse alimentare și carne. Aceasta este prima condiție! A doua condiție. Voi aveți o mică bancă de economii aici, în sat. O sucursală mică care acordă împrumuturi și monitorizează conturile clienților săi. Acum alături va exista o mică filială a Goldman Sachs Bank".


Ce se întîmplă apoi. A treia cerere a oamenilor din "Troica": "În mijlocul satului aveți o fîntînă. Această fîntînă va fi acum privatizată" .Acestea sînt cele trei condiții! Următorul lucru pe care îl face Troica sau FMI, ei spun, "acum veți scrie o ofertă în care ne oferiți să cumpărăm aceste trei lucruri. Ca să nu ajungem într-o poziție stupidă în fața societății". Apoi, primarul corupt și directorul companiei de construcții scriu o declarație de intenție în care oferă un loc în piață, fîntîna și o filială a Goldman Sachs. Și ce se întîmplă acum? În sat se deschide o sucursală a Goldman Sachs Bank. Ea oferă condiții excelente pentru clienți, iar casa de economii peste trei luni falimentează. Acum, sistemul financiar al acestui sat aparține Goldman Sachs. Următoarea schimbare se întîmplă la piața din sat. Acum, un loc este ocupat de o mare corporație americană care vinde, de exemplu, carne de găină, care este mult mai ieftină decît carnea produsă de fermierii locali. Fermierii locali, desigur, dau faliment. Acum, concernul american poate crește prețurile produselor sale, iar oamenii depind în totalitate de produsele concernului american.

M. Si apoi vor lua împrumuturi de la Goldman Sachs?

E. W. Da, corect! Exact acest lucru s-a întîmplat în Africa. Anterior Africa singură se aproviziona cu produse alimentare.

M. Toate țările africane se aprovizionau cu legume și carne.

E. W. Dar acum toate depinde de importul de produse alimentare, carne și pește. Al treilea. Oamenii se trezesc după o lună, vor să meargă dimineața la fîntîna din care au luat întotdeauna apă și văd dintr-o dată că este închisă. Și acolo apare o plăcuță: apă se vinde acolo. Și apoi ei trebuie să meargă la magazin unde apa este deja ambalată în sticle de plastic pe care le pot cumpăra. Iată scenariul după care activează ”Troica” și FMI.

Notă: Opinia redacției nu coincide neapărat cu opinia persoanelor care publică articole pe site-ul noi.md.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?