X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Leac pentru COVID-19 este, și a fost creat de un savant rus în a. 2016?

11 noi. 2021,, 18:02   Analitică
9985 4

Publicația risească «Аргументы недели» scrie că preparatul contra COVID-19 există. Și demult. El a fost aprobat pe animalele fiziologic cele mai apropiate omului – porcii. De ce azi el nu apără și nu salvează oamenii? Auzi mereu – lockdown, autoizolare, vaccinare, anticorpi, VM, PCR... Încolo nu te du, aici nu ședea!

Salvarea de înec vine de la știința veterinară

Biologul Vladislav Lascavîi vorbește oarecum obosit și trist despre aceea, că este real ca în țară epidemia noii infecții cu coronavirus să fie biruită într-un timp foarte scurt. El dispune de tot necesarul pentru aceasta - și preparate pentru lecuirea bolnavilor, și vaccinuri pentru profilaxia celor sănătoși. A avut întrevederi cu ex-ministrul sănătății, actuala șefă a Agenției federale medico-biologice (ФМБА) Veronica Scvorțova. Ea cel puțin este la curent cu faptul, că există alternativă vaccinării. Și el a transmis specialiștilor ФМБА întreaga informație privind elaborările sale, precum și rezultatele obținute în Belarus. Îl întreb pe Vladislav Nicolaevici:

– Este vorba despre datele obținute în lecuirea animalelor?

– Nu, noi am lucrat cu oamenii. Am efectuat totul – studii clinice, preclinice, limitate și extinse. Drept că aveam o altă sarcină , covidul încă nu exista. Dar erau hepatitele B și C, SIDA. E analogic – orice virus poate fi inactivat, și există varianta lecuirii. A fost nevoie de 5 ani - 1999 - 2005 – ca să obținem certificatul de înregistrare pentru producerea și utilizarea preparatului nostru. Dar fiind un stat unional, am decis să efectuez testările și să întorc Rusiei preparatul.


- De ce atunci ați mers să-l testați în Belarus?

– Toate cercetările au costat trei milioane de dolari, da la noi pe atunci trebuia să plătim 30 de milioane. Care ar fi prețul azi nici nu-mi pot închipui, probabil mult mai mare.

Acum el este dispus altfel, nu ca acum 15 ani: «Dacă în Rusia nu este nevoie de un preparat contra unui buchet întreg de infecții, poate se merită să-l oferim Belarusului? »

Straniu – există hotărîrea nr. 441, care permite utilizarea preparatelor eficiente conform unei variante reduse de înregistrare. Certificatul belarus nu este greu să fie verificat și renovat – voință politică de-ar fi. Spre exemplu, testarea pe voluntari și obținerea datelor prealabile privind eficiența tămăduitoare a preparatului. Sute și mii de bolnavi ar fi de acord să participe la testări, este convins Lascavîi. Dar decizia aparține organelor oficiale.

Antiștiințific și neactual ?

Odată Lascavîi pregătea un raport pentru Ministerul industriei și comerțului - privind elaborarea unui remediu serios contra cancerului. A obținut brevetele și le menține din cont propriu în China, India și alte țări – a găsit metoda de transformare a celulelor canceroase în normale. Asta a fost demonstrat pe 27 linii celulare (in vitro, adică în eprubete, nu pe oameni) în institutele științifice ale Germaniei. În patrie, ea nu a trezit interesul oficialilor care iau decizii, cum a deschis gura – ședeți, să raporteze recenzentul. Au studiat un an de zile. Recenzentul spune: «În Rusia la noi toate problemele oncologice au fost rezolvate. Tema nu este actuală, nu are importanță». A mers la «Сколково» – a fost refuzat cu formularea «abordare anti-științifică». Dar să verifice înțelepții din Scolcovo nu au putut? Ar fi durat între 3 și 5 luni, nu mai mult. Doar experiența poate decide dacă abordarea este științifică sau ba. Doar experimentele.

Metodele și elaborările introduse de Lascavîi în practica veterinară au rezultate pozitive grăitoare. El a arătat cum trebuie păstrat numărul de capete la cele mai mari complexe de porci din țară :

– Întotdeauna față de mine a existat o atitudine precaută, ideile mele erau privite ca sub microscop. Spre exemplu, în anii 80 ai secolului trecut știința noastră nu mai ieșea de la «Combinatul Cuznețovsc» din raionul Naro-Fominsc al regiunii Moscova, avea sarcina să găsească și să asigure metoda de apărare a porcilor de coronavirus. Am avut posibilitatea să efectuez aprobarea preparatului și a metodicii mele.

În a. 1983 și-a scris teza de candidat , consacrată temei coronavirusului, atunci i s-a spus: mergi la un complex gigantic de porci și demonstrează-ți dreptatea. O fermă de porci de 80 mii de capete! Ministerul agriculturii îl sprijinea, căci avea nevoie să scape de coronaviruși. Peste un an a apărat teza, adică a demonstrat:

– După aceasta complexul a lucrat ca ceasul timp de 7 ani. Veneau comisii, încercau să anuleze elaborarea, dar medicul veterinar al Combinatului Cuznețovsc își apăra metodele de profilaxie și tratament. Era mulțumit de toate – nu era epizootie, nu erau boli, iar știința uimită de ”abordarea anti-științifică” nu-l deranja deloc. Rezultatul conta. Dar și pe atunci în capete era băgată teza – dacă nu-s anticorpi, nu există protecție. În rezultat, medicul veterinar-șef a fost dat afară… Noul șef a stricat totul, a mers pe calea vaccinării cu anticorpi. În rezultat a reapărut epizootia, și iar au venit la mine.

În a. 1998 Lascavîi a susținut teza de doctorat privind coronavirușii, în continuarea celei de candidat, dar cu alte grupuri de vîrstă. S-a dovedit că Ministerul agriculturii din Rusia este influențat de știința academică, care soluționa problemele «în baza anticorpilor». Pentru cei care au decis să rezolve problema, Lascavăi era ca sarea în ochi. În a. 2005 , pentru că vaccinurile aplicate erau ineficiente și infecția cu coronavirus nu putea fi învinsă, Ministerul agriculturii din Federația Rusă a decis să lichideze tot efectivul de porci în focarele de infecție. Acesta a fost rezultatul luptei cu infecția de coronavirus la porci, cu aplicarea vaccinurilor, care a durat peste 30 de ani.

Da problema COVID-19, care a prins planeta într-o menghină monstruoasă, în opinia lui Vladislav Nicolaevici este analogică gastroenteritei transmisibile a porcilor (ВТГС). Și în general de coronavirus a fost preocupată mai mult știința veterinară, același ВТГСa porcilor a fost înregistrat pentru prima oară în a. 1954. Mortalitatea porcilor adulți atingea 65%, a purcelușilor – 100%. Iar primul focar de infecție la oameni SARS-CoV-1 a fost fixat relativ nu demult – în a. 2002 . Atunci s-au îmbolnăvit 8096 persoane, fiecare al zecelea a decedat de sindromul respirator acut.

În februarie, trecut, Lascavîi scria scrisori, bătea pragurile birourilor celor mai diferiți șefi, prevenea că tabloul va fi anume așa cum îl vedem noi azi.

Fiecăruia ce i se cuvine

El recunoaște – a făcut și vaccino-profilaxie. Însă a ajuns la concluzia și a demonstrat, că vaccinul clasic , bazat pe activarea producerii de anticorpi duce la aprofundarea situației în gospodării și la staționaritatea infecției.

Mai există o variantă de profilaxie– interferența virușilor. Vorbind mai simplu, fără termeni științifici, un virus (bun!) îl sufocă pe altul (dușmanul). Lascavîi a parcurs și această cale. El a obținut o tulpină avirulentă (nepatogenă a virusului) care printr-o singură injectare închide calea virusului exogen (care infectează). Aceeași schemă a fost folosită, în lume, la crearea a două vaccinuri unice – contra poliomielitei și contra variolei. Profilaxie de importanță mondială! El a folosit aceeași variantă la crearea vaccinului său contra infecției cu coronavirus. În rezultatul cercetărilor și a experiențelor în paralel, a ajuns la concluzia că vaccinurile ”anticorpi” complică boala, de fapt duc la staționaritatea ei, probabilitatea înaltă a morții și în consecință – la sacrificarea forțată. Amintesc, Lascavîi lucra cu animalele. Iar infecția cu coronavirus la porci , poate cu unele variații, este analogică celei umane.

Cu jumătate de secol în urmă sarcina a fost pusă greșit: principalul e să producem anricorpi pentru virus. În medicina veterinară au fost create diferite vaccinuri, și vii, și inactivate. Lascavîi, care și-a consacrat viața combaterii coronavirușilor, susține că în cazul unei epidemii a infecției cu coronavirus nu se poate provoca producerea de anticorpi. Asta devine o boală cronică, omul care inevitabil se va ciocni cu doze minime de infecție, le va ”prinde”. Nu te poți izola de societate sută la sută. Dar mecanismul a fost declanșat, vaccinarea anticorpilor nu poate fi modificată. Iar afecțiunile pot fi de tot felul, nu neapărat ușoare. Fiecare o va avea pe a sa proprie.

Ar fi putut să o oprească în decurs de trei luni

Vladislav Lascavîi a fost preocupat de tuberculoza animalelor și a obținut totuși o imunitate sterilă, o protecție pe viață. În timp ce prezenta elaborarea la nivelul academiei, i s-a imputat: «Cum ați reușit, nici în America așa ceva nu există?» Iar el mereu răspunde:

– Noi lucrăm fără a privi spre America, pentru a rezolva problema. Academia agrară rusă a conferit institutului științific de medicină veterinară din Saratov, pe care l-am condus, o diplomă în care se spune direct, că noi reprezentăm unica organizație științifică din lume, care a soluționat problema tuberculozei și a brucelozei.

Preparatul capabil să ferească oamenii de noua infecție a fost creat de Lascavîi încă în a. 2016. El a fost creat pentru a lupta cu virușii patogeni în general, nu special pentru covid. Dar în furtuna covidului noi intram cu un antidot gata, pe care statul din careva motive nu s-a grăbit să-l folosească.

De cît timp va fi nevoie pentru a opri pandemia?

– Pentru început, să oprim vaccinarea. Persoanele vaccinate au început să se îmbolnăvească, și grav. În februarie, noi am fi putut opri această pandemie în decurs de două-trei luni. Acum – cinci-opt. Și să fie perfecționat preparatul meu pentru cei deja vaccinați.

La timpul său, Lascavîi a făcut numeroase descoperiri. Spre exemplu, a demonstrat demult, că în cazul coronavirusului nu trebuie să administrăm bolnavilor vitamine – ele ajută la reproducerea (înmulțirea) virusului. A demonstrat că coronavirusul nu trebuie expus antibioticelor. Spune – toate aceste «descoperiri» ale medicinii umane din ultimii ani de covid există în tezele pe care le-a susținut pentru titlurile sale științifice.

La locul de muncă, Lascavăi are afișat un citat din filozoful Francis Bacon: «Un olog care șchiopătează pe drumul corect îl depășește pe călărețul care galopează pe drumul greșit ».

– Chiar dacă nu-s medic în sensul clasic , au fost vremi în care eu 265 de zile din an mă aflam în gospodăriile, unde trebuie oprită căderea vitelor. M-am apropiat de vițel, l-am privit în ochi, i-am luat temperatura, i-am simțit starea – am stabilit diagnoza. Dacă nu ai stabilit-o sau ai greșit – pe viitor nu te va mai invita nimeni. Principala problemă a medicinii veterinare este faptul, că pacientul nu-ți va spune despre durerile sale, nu va descrie simptomele. De aceea acolo unde știința veterinară și medicina au reușit să pășească înainte, să obțină rezultate convingătoare în vaccinarea, tratamentul și profilaxia bolilor, trebuie să existe și încrederea față de metodele de combatere a infecției.

Informația «АН»

Vladislav Nicolaevici Lascavîi

Doctor în științe biologice, s-a născut în a. 1947 la Sverdlovsc, în a.1972 a absolvit Universitatea din Saratov ”N.G.Cernîșevscki” și în a. 1980 – Institutul de zootehnie și medicină veterinară din Saratov. Mulți ani a stat în fruntea Institutului de cercetări științifice în zootehnie și medicina veterinară din Saratov (ФГБНУ «Саратовский НИВИ»). În prezent acesta este o filială a instituției științifice federale de stat «Федеральный исследовательский центр вирусологии и микробиологии».

Medic veterinar emerit din Federația Rusă. Din a. 2011 – academician al Academiei pentru securitate alimentară a Rusiei. Autorul a 26 brevete în domeniul medicinii și medicinii veterinare, menținute în peste 30 de țări ale lumii.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?