X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Un sindicat al poliţiştilor francezi ameninţă să perturbe ştafeta torţei olimpice

25 apr. 05:00   Sport
1613 0

Sindicatul poliţiştilor francezi Alliance a ameninţat marţi că va perturba ştafeta torţei olimpice dacă bonusurile şi compensaţiile financiare promise pentru angajamentul lor pe durata Jocurilor Olimpic nu sînt eliberate rapid.

"Ofiţerii de poliţie şi toţi agenţii Ministerului de Interne sînt luaţi ostatici" de către guvern, care "blochează cu bună ştiinţă toate acordurile" legate de Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, scrie sindicatul într-un comunicat. "Nimic nu se mişcă", "paharul este plin", adaugă Alliance, unul dintre principalele sindicate ale poliţiştilor din Franţa, transmite agerpres.ro


"Nu ne vom împiedica să perturbăm traseul" flăcării olimpice, care urmează să sosească pe 8 mai la Marsilia, în sudul Franţei, au ameninţat sindicaliştii.

Celălalt sindicat principal al poliţiştilor, Un1té (fost Unité SGP police), a făcut apel pentru organizarea unui miting pe 30 aprilie, în faţa Ministerului de Finanţe, pentru deblocarea compensaţiilor financiare.

La sfîrşitul lunii ianuarie, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a anunţat o primă excepţională, care poate ajunge la 1.900 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii care lucrează în regiunea pariziană, plătită de stat drept compensaţie pentru mobilizarea forţelor de ordine în perioada Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august) şi Paralimpice (28 august - 8 septembrie).

La acest bonus se adaugă o indemnizaţie de 50 de euro pe noapte pentru toţi poliţiştii deplasaţi cel puţin cinci zile în misiuni de securitate sau în legătură cu Jocurile Olimpice de la Paris.

6
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?