X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata

29 mar. 16:22   Politică
2955 1

La 29 martie, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus de Externe.

Potrivit Ministerului rus de Externe, șefului misiunii diplomatice moldovenești i-a fost exprimat un protest ferm față de decizia nejustificată a părții moldovenești din 19 martie de a declara "persona non grata" un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău, precum și de a interzice intrarea în Republica Moldova a delegației ruse care urmează să participe la cea de-a 34-a sesiune a Conferinței regionale pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc la Chișinău în perioada 14-17 mai.

Ministerul rus de Externe i-a fost înmînat lui Lilian Darii o notă în care se menționează că, drept măsură de răspuns față de expulzarea angajatului Ambasadei Rusiei la Chișinău, partea rusă declară "persona non grata" un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

De asemenea, ambasadorului Republicii Moldova i-a fost atrasă atenția că Chișinăul oficial face intenționat abuz de statutul de țară-gazdă și politizează în mod deschis activitatea FAO.

"Astfel de acțiuni ale autorităților moldovenești încalcă flagrant angajamentul lor de a asigura participarea egală a tuturor statelor membre la acest eveniment ONU", a declarat Ministerul rus de Externe.

47
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?