Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

CEC: Anatolie Donțu a rămas fără fotoliul de primar la Căuşeni

24 apr. 20:11   Politică
2207 0

Anatolie Donțu, membru al Platformei „DA”, a fost revocat din funcția de primar al orașului Căușeni, după ce a pierdut procesul de judecată împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI), notează Noi.md.

Decizia a intrat în vigoare la data de 3 aprilie curent, atunci cînd Curtea Supremă de Justiție a emis hotărîrea.

În context, la ședința de miercuri, 24 aprilie curent, membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au stabilit data alegeri locale noi în orașul Căușeni. Scrutinul va fi organizat în data de 17 noiembrie 2024.

„Vacanța funcției a intervenit urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) în legătură cu încetarea, înainte de termen, a mandatului de primar în această localitate.

Prin actul de constatare, ANI l-a decăzut pe primarul ales în cadrul alegerilor locale generale din 2023 din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția (mandatul) de primar, pe o perioadă de 3 ani din data rămînerii definitive a actului de constatare ori din data rămînerii definitive și irevocabile a hotărîrii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese. În temeiul Încheierii Curții Supreme de Justiție din 3 aprilie 2024, persoana în cauză fost înscrisă, la această dată, în Registrul persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani”, anunță CEC.


În iulie 2022, Donțu a dat în judecată ANI, care a constatat că edilul din Căușeni a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnînd contracte de arendă cu o firmă condusă de unchiul său.

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?