Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Alertă în Turcia: Mai multe cutremure au zguduit unele regiuni

19 apr. 11:15   Externe
12727 0

O serie de cutremure de intensitate diferită, cea mai mare atingînd 5,6 grade pe scara Richter, a zguduit joi centrul Turciei fără a provoca victime, dar punînd regiunea în alertă.

Cel puţin trei cutremure au fost resimţite după-amiaza tîrziu şi spre seară în regiunea Tokat, între ţărmul Mării Negre şi nordul Anatoliei.

Cel mai puternic seism a avut o intensitate de 5,6 grade, iar în urma acestuia o persoană a fost rănită şi s-au înregistrat pagube materiale, conform unei informări din partea ministrului Sănătăţii, Charretin Coca.

"La faţa locului au fost trimise vehicule de intervenţie şi ambulanţe", a spus ministrul pe reţeaua X, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Acest ultim cutremur a fost resimţit în special în marele oraş de coastă Samsun, unde nu au fost raportate victime.

Ministrul de Interne a declarat că "monitorizează situaţia", în timp ce guvernatorul districtului Tokat, unde a fost localizat epicentrul cutremurului, a făcut o vizită la faţa locului.

Toate cutremurele şi replicile s-au produs la o adîncime de mai puţin de 6 kilometri.

Amintim că, în data de 6 februarie 2023, sud-estul Turciei și nordul Siriei au fost zguduite de un cutremur înfricoșător de 7,8 baluri, soldat cu peste 50.000 de morți și cu 125.000 de răniți. Cel mai grav afectat de catastrofă a fost orașul Hatay, situat la granița cu Siria

1
1
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?