X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Regele biatlonului se retrage

5 apr. 2018,, 13:21   Sport
2177 0

Legendarul biatlonist norvegian Ole Einar Bjoerdalen, în vîrstă de 44 ani, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, şi-a anunţat oficial retragerea din activitate la finalul acestui sezon, informează AFP, citată de Agerpres.

“Aş mai fi putut continua cîţiva ani, însă acesta este ultimul meu sezon”, a declarat sportivul, cu ochii în lacrimi, în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi. El a invocat motive legate sănătate şi de familie în luarea acestei decizii.

A ratat Olimpiada din Coreea de Sud

În cursul carierei sale foarte lungi, Bjoerndalen a cîştigat 13 medalii olimpice, între care 8 de aur, 4 de argint şi una de bronz, şase mari Globuri de Cristal, precum şi 20 de titluri de campion mondial. El a cîştigat, totodată, 94 de probe din cadrul Cupei Mondiale de biatlon.

Marea sa deziluzie a reprezentat-o faptul că nu a fost reţinut în selecţionata Norvegiei pentru JO 2018 din Coreea de Sud, ratînd astfel şansa de a participa pentru a şaptea oară în cariera sa la Jocurile Olimpice.


La feminin, cea mai titrată sportivă din istoria JO de iarnă este tot o norvegiancă, Martin Bjoergen, care are în palmares 15 medalii olimpice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?