Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Alina Stremous: Dimitri Torner stabilește pentru echipă obiective mari, dar realiste

2 noi. 2023,, 14:36   Sport
743 0

Președintele Federației de Biatlon din Republica Moldova, Dmitri Torner, a anunțat obiectivul pentru sezon

La 25 noiembrie va începe sezonul pentru cei mai buni biatloniști din lume. Acesta va demara la Östersund (Suedia), și se va încheia pe 17 martie la Canmore (Canada). În timp ce fanii acestui sport așteaptă cu nerăbdare manifestarea, biatloniștii noștri au început deja să se pregătească pentru competiție.

Liderul naționalei Moldovei, Alina Stremous, a relatat cum decurge cantonamentul și ce obiective a stabilit pentru echipă președintele Federației, Dmitri Torner.

Alina urmează antrenamentul de presezon la Hydra (Suedia). Potrivit ei, deocamdată toți sportivii se antrenează conform planurilor individuale, dar foarte curând vor începe antrenamentele de grup.

„Astăzi a fost prima zi pe zăpadă, pe schiuri. În sfârșit! Sunt fericită, îmi place acest sentiment de a urca prima dată pe schiuri după o pauză lungă... Ceilalți băieți vor ajunge la Hydra pe 7 noiembrie”, spune sportiva.


În perioada estivală, potrivit Alinei, sportivii s-au ocupat de recuperare, iar ulterior au muncit asupra formei fizice pentru a da rezultate bune pe parcursul sezonului.

„Am fost în cantonamente, acestea au avut loc la munte. Am făcut diferite antrenamente: de viteză, forță, aerobic. Pentru unii ar putea părea obositoare, fiind în același timp foarte interesante”, spune Stremous.

Biatlonista a menționat că, de regulă, cantonamentele de antrenament au loc în Europa, unde există infrastructura de biatlon necesară. În acest an echipa a mers pentru prima dată la Osrible (Slovacia) și Pokljuka (Slovenia).

În ceea ce privește sezonul care urmează, Alina Stremous a notat că Președintele Federației de Biatlon din Republica Moldova, Dimitri Torner, stabilește întotdeauna pentru echipă obiective mari, dar totodată realiste.

„Să îmbunătățim rezultatele, să evoluăm bine în fiecare cursă a sezonului, să luptăm pentru cele mai înalte locuri și să înregistrăm performanțe înalte la cele două competiții principale: Campionatul European și Campionatul Mondial. Și, bineînțeles, să depășim succesele noastre anterioare de echipă la aceste competiții de ștafetă, când am ajuns pe locul patru la simplu mixt la Campionatul Mondial de la Lenzerheide (Elveția)”, a relatat Alina.

În ciuda faptului că sportivii se antrenează în prezent în diferite țări, acest lucru nu îi împiedică să comunice în fiecare zi, așa că atmosfera din echipă este foarte prietenoasă.

„Toată lumea este plină de energie, toată lumea așteaptă starturile și vrea să-și arate maximul atunci când vor începe cursele. Cu toții ne-am propus să fim nu numai în formă bună la principalele competiții, dar și să o menținem pe tot parcursul sezonului. Fanii noștri ne susțin și asta ne dă putere. Toate realizările noastre reprezintă și victoria lor, victoria Moldovei și a sportului moldovenesc”, a rezumat Alina Stremous.

Vă reamintim că în 2022 Alina Stremous a câștigat aurul la Campionatul European de biatlon, care a avut loc în perioada 26-30 ianuarie la Arber, Germania.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?