Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rafael Nadal revine azi pe teren, la Barcelona

16 apr. 16:30   Sport
1569 0

Rafael Nadal a declarat luni că are "senzaţia" că ediţia din acest an a turneului de la Barcelona va fi ultima la care va participa.

"Cred că este ultimul an şi vreau să mă bucur de fiecare moment", a spus Nadal, care se antrenează în Catalonia pentru competiţia care a debutat luni, transmite Noi.md cu referire la ziare.com.

"Am avut o săptămînă foarte bună de antrenament. M-am antrenat aici cu jucători care au un nivel ridicat şi m-am simţit bine. Mă simt pregătit să concurez", a subliniat el.

Nadal nu a mai jucat un meci oficial de trei luni şi jumătate, de cînd a pierdut în turul trei la Brisbane împotriva australianului Jordan Thompson.

"Îmi pare rău că nu am putut fi prezent la Monte Carlo, dar acum lucrurile s-au îmbunătăţit, mă simt suficient de confortabil să joc mîine", a explicat Nadal, care a insistat că are "sentimentul" că aceasta va fi ultima sa apariţie la Barcelona.


Nadal va evolua marţi, în primul tur la Barcelona, contra italianului Flavio Cobolli

Nadal, în vîrstă de 37 de ani, cu 22 de titluri de Mare Şlem cîştigate, care a coborît pe locul 646 mondial, a declarat pe rînd forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocînd de fiecare dată acelaşi motiv: "Corpul meu nu îmi mai permite".

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întîmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a cîştigat de 12 ori, prima oară în 2005, în

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?