X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Proba de triatlon de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi anulată

11 apr. 10:15   Sport
1680 0

Proba de triatlon de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi anulată din cauza apei tulburi din Sena.

De asemenea, organizatorii jocurilor olimpice iau în considerare opțiunea de a amîna competiția pentru o altă dată. Cu toate acestea, comitetul organizatoric spune că are "planuri pentru situații neprevăzute".

"Putem amîna competiția de triatlon de la o zi pînă la trei zile. Și putem anula etapa cu înotul - federația internațională are astfel de reguli", a declarat Tony Estange, șeful comitetului organizatoric al Jocurilor, relatează Noi.md cu referire la octagon.media.

El spune că autoritățile au un amplu program de investiții care va permite desfășurarea competițiilor pe Sena. "Avem planuri pentru situații imprevizibile", a adăugat Estanguet.

În vara anului 2023, mai multe competiții test de înot au trebuit să fie anulate din cauza calității proaste a apei din rîul Sena. Apele pluviale și apele uzate din rețeaua de canalizare a Parisului se varsă în Sena în timpul perioadelor de precipitații abundente prin intermediul bazinelor de colectare a apelor pluviale construite de-a lungul rîului. În medie, apele uzate și apele pluviale sînt deversate în rîu de 12 ori pe an.


Recent, președintele Franței Emmanuel Macron și-a confirmat intenția de a se scălda în rîul Sena, după finalizarea lucrărilor ample de curățare și deschiderea acestuia pentru scăldat după o pauză de 100 de ani.

0
1
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?