X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O confuzie a încins spiritele în lumea sportului din Moldova

5 mar. 14:37   Sport
1727 0

Atribuirea unui titlu pentru un antrenor de lupte feminine a generat o neînțelegere. Situația confuză îi vizează pe antrenorii Andrei Chiperi și Tudor Cîrlan.

Federația Europeană de Lupte i-a desemnat pe sportiva Anastasia Nichita și Tudor Cîrlan drept cea mai bună luptătoare și, respectiv, cel mai bun antrenor de lupte feminine pentru anul 2023.

Premiile au fost înmînate în cadrul campionatelor europene de lupte, desfășurate la București. Nici Anastasia Nichita, nici Tudor Vîrlan nu au asistat la ceremonia de premiere. Antrenorul Andrei Chiperi, în calitate de reprezentant al Federației Moldovenești de Lupte, a primit premiile celor doi, pe care urma să le transmită.

Întors acasă, Andrei Chiperi a fost întîmpinat cu flori și aplaudat de către reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Centrului de pregătire a loturilor naționale de sportivi, ai Liceului cu profil sportiv unde activează. Ulterior, Ministerul și Federația i-au adresat și mesaje de felicitări, notează Noi.md cu referire la jurnal.

După o lună, Federația Europeană de Lupte s-a autosesizat și a transmis o scrisoare Federației Moldovenești de Lupte, în care a scris că titlul de „Cel mai bun antrenor” i-a fost conferit lui Tudor Cîrlan.


Președintele Federației Națională de Lupte, Ivan Gheorghiu, a declarat că Andrei Chiperi nu are nicio vină în situația creată.

„Nu și-a atribuit Andrei Chiperi niciun premiu, pentru că, fiind în sală, am auzit numele lui Andrei Chiperi, nu am auzit alt nume. Dacă acest premiu venea pe adresa Federației și ne spunea cui îi aparține, noi era să-l înmînăm. Dar dacă a fost dat din mîinile președintelui Federației Europene, care poate fi problema?", a comentat Ivan Gheorghiu.

Antrenorul Andrei Chiperi nu a venit, deocamdată, cu vreo reacție. Iar Tudor Cîrlan a declarat că el nu a fost notificat despre existența unui astfel de premiu. „Eu cred că domnul Chiperi nu a înțeles ceva”, a menționat acesta.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?