X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Jocurile Olimpice 2024: Flacăra Olimpică va fi aprinsă marți

15 apr. 20:56   Sport
1604 0

Flacăra Olimpică, simbolul celui mai important eveniment sportiv din lume, va fi aprinsă marți, lîngă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia, transmite Euronews.

Apoi, flacăra va parcurge peste cinci mii de kilometri pentru a ajunge, în 26 iulie, la Paris. Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice a fost o parte esențială a fiecărei olimpiade organizate în ultimii 90 de ani.

Potrivit legendelor grecești, prima ediție a Jocurilor Olimpice ar fi avut loc în anul 776 înaintea erei noastre.

„Suntem în Olympia antică, iar în spatele nostru este Templul Zeiței Hera, unde marți va fi aprinsă flacăra pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Procesul este unul foarte complicat, nu se folosește o brichetă sau o altă sursă de foc. Se folosește o oglindă cu ajutorul căreia sînt focalizate razele soarelui.”, susține Nicholas Paphitis, jurnalist Associated Press.

Torța olimpică va fi transportată din Grecia în Franța la bordul legendarei Belem, una dintre cele mai vechi nave europene cu trei catarge.


Pînă va ajunge în Paris, torța va trece prin Marsilia, dar și prin alte sute de orașe mai mici. Jocurile Olimpice de la Paris vor începe în data de 26 iulie și se vor încheia pe 11 august.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?