X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Invitaţia oficială de participare la Jocurile Olimpice a ajuns la Chișinău

20 sep. 2023,, 09:15   Sport
2483 0

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova a primit invitaţia oficială de participare la Jocurile Olimpice de la Paris. Deocamdată, doar patru sportive au obținut calificarea la competiţia programată anul viitor.

"La fiecare ediţie, fie că este cea de vară sau cea de iarnă, Comitetul Olimpic primeşte invitaţia de participare. Este clar că am dat curs, nici nu poate fi altă discuţie", a menționat Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova.

Invitaţia oficială este o tradiţie şi un element de protocol la Jocurile Olimpice, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Forurile de profil ale tuturor statelor primesc acest document simbolic, care este semnat de preşedintele Comitetul Internaţional, Thomas Bach, cu aproape un an înainte de startul mareului eveniment. Arcaşul Dan Olaru, canoistul Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu şi Măria Olăraşu sînt sportivii din Republica Moldova care au obținut deja cu biletul de calificare la Olimpiada de la Paris.

Pînă atunci, însă, sportivi de performanţă, care sînt acum în Moldova, vor participa la Olympic ECOFest. Evenimentul va cuprinde mai multe activităţi, printre care plantarea copacilor, dar şi organizarea cîtorva competiţii sportive.


A opta ediţie a Olympic ECOFest se va desfăşura, sîmbătă, în Parcul Valea Morilor din Chişinău.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?