X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Inventatorul spray-ului pentru terenurile de fotbal a cîştigat bătălia în justiţie cu FIFA

17 mai. 03:00   Sport
2130 0

Brazilianul care a inventat spray-ul pentru trasarea liniilor la loviturile libere a cîştigat bătălia în justiţie cu FIFA, care durează de peste două decenii, urmînd să primească despăgubiri din partea forului fotbalistic mondial.


Curtea Supremă din Brazilia a respins marţi apelul FIFA şi a obligat organizaţia să plătească despăgubiri lui Heine Allemagne şi companiei sale Spuni Comercio de Produtos Esportivos pentru utilizarea abuzivă a invenţiei sale, transmite agerpres

Allemagne a inventat în anul 2000 spray-ul pe care arbitrii îl folosesc pentru a marca poziţia zidului la loviturile libere şi care apoi se dizolvă rapid.

Spray-ul a fost folosit de Confederaţia sud-americană de fotbal începînd din 2009 şi a fost utilizat pentru prima oară de FIFA la Cupa Mondială din 2014, desfăşurată în Brazilia.

Allemagne a acuzat FIFA că a folosit ilegal produsul său brevetat şi a cerut despăgubiri de 40 de milioane de dolari.

Valoarea reală a despăgubirii care trebuia plătită a fost iniţial neclară. Avocaţii companiei au vrut să aştepte ca sentinţa să fie publicată înainte de a-şi susţine pretenţiile.

"Am învins FIFA din toate punctele de vedere. Este povestea lui David şi a lui Goliat. FIFA este un gigant şi a fost o bătălie de 23 de ani. Sunt foarte mîndru. Am făcut istorie în lumea fotbalului", a declarat Heine Allemagne.

3
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?