Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European la dans sportiv

16 apr. 11:07   Sport
1890 0

Republica Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv. În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European, rezervat seniorilor, proba standard adult, la care au participat 56 de perechi din 29 de țări.

Despre asta a anunțat Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

La festivitatea de deschidere a competiției a participat secretarul de stat pe domeniul sportului Sergiu Gurin, care a mulțumit Federației Internaționale de Dans Sportiv, pentru faptul că a acceptat ca țara noastră să organizeze un asemenea eveniment sportiv important, transmite Noi.md.

În competiția europeană, rezervată seniorilor, proba standard, Republica Moldova a ocupat locul I prin perechea Alexei Glukhov/Anastasia Glazunova. Pe locul secund s-a situat tandemul din România Rareș Cojoc/Andreea Matei iar podiumul a fost completat de dansatorii germani Tomas Fainsil/Violetta Fainsil.


Aceeași performanță țara noastră a realizat-o și la Campionatul European, rezervat vîrstei pînă la 21 de ani, zece dansuri. Pe primul loc a urcat perechea din Republica Moldova Vladimir Cebanu/Sofia Chiorescu, locul II a revenit reprezentanților din Lituania Domantas Belevicius/Dominyka Brantaite iar medalia de bronz a fost cucerită de dansatorii moldoveni Lucian Angheluță/Ionela Ursu.

La competiția continentală, la această categorie de vîrstă, au participat 26 de perechi din 18 țări.

Cele două turnee la dans sportiv organizate de către țara noastră s-au desfășurat cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Возможно, это изображение 6 человек и помост

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?