Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Federația de Lupte: "Vom demara o anchetă internă în legătură cu situația Anastasiei Nichita"

2 oct. 2023,, 10:07   Sport
3988 0

Campioana mondială și europeană la lupte, Anastasia Nichita, prezentă alături de soțul Valeriu Mircea a vorbit despre scandalul legat de mondialul de la Belgrad, unde un denunț din cadrul Federației de profil ar fi vrut să o descalifice pe sportiva noastră. Luptătoarea a declarat că a fost afectată de acest incident.

Anastasia Nichita a început Campionatul Mondial de la Belgrad din acest an cu victorii categorice în rundele preliminare. Numai că ulterior, a apărut o problemă din cauza prezenței fără acreditare în loja antrenorului a preparatorului fizic și soțului sportivei, Valeriu Mircea. Nichita a aflat în timpul competiției din capitala Serbiei că ar putea fi descalificată în urma unui denunț din cadrul Federației de profil.

Anastasia Nichita s-a despărțit de antrenorul Tudor Cîrlan după titlul europen cucerit în acest an în Croația. De atunci, Valeriu Mircea, luptător și el, este responsabil de pregătirea fizică a luptătoarei, notează Noi.md cu referire la tv8.

Ea a recunoscut că simte presiuni din partea anumitor membri ai Federației, dar nu a vrut să divulge vreun nume. Sportiva vrea să se pregătească în liniște de Jocurile Olimpice de la Paris.

Problema survenită la Campionatul Mondial a fost rezolvată după implicarea președintelui Federației de Lupte, Ivan Gheorghiu. Contactat de Noi.md, acesta a declarat că pe marginea acestei situații va fi demarată o achetă internă. "A fost destul de neplăcut pentru Anastasia Nichita incidentul de la Belgrad. Se putea de procedat într-un alt mod, persoana din interiorul Federației de Lupte, cea care a sunat organizatorii, putea să mă contacteze, mai întîi, pe mine și să se rezolve situația fără stres pentru sportivă. Nu știu cine a sunat și care a fost intenția acelei persoane, dar sper că se vor clarifica lucrurile în urma anchetei interne din cadrul Federației. Cert este că Valeriu Mircea nu a avut nicio rea-intenție, or, organizatorii competiției trebuiau să-l atenționeze în cazul unei încălcări grave".


Dincolo de această situație, Anastasia Nichita a spus că marele ei obiectiv este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice din Paris. După competiția din capitala Franței, multipla campioană și Valeriu Mircea planifică să se căsătorească.

5
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?