X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Eliminarea lui Inter a marcat o premieră negativă în istoria Champions League

14 mar. 11:30   Sport
872 0

Inter Milano a fost învinsă de către Atletico Madrid, scor 1-2 (2-3 d.l.d.), iar italienii au ratat calificarea în ”sferturile” Champions League.

Este important de precizat că formația lui Simone Inzaghi a ajuns pînă în finală în sezonul trecut, unde a fost învinsă de Manchester City, scor 0-1, transmite Noi.md cu referire la digisport.ro.

Italia nu mai este reprezentată de nicio echipă în ”sferturile” UCL, după ce anul trecut a avut trei cluburi în această fază.

În urma eliminărilor lui Inter Milano, Napoli și Lazio, Italia a rămas fără nicio echipă în ”sferturile” Champions League. Napoli a pierdut returul cu Barcelona, scor 1-3, după ce a remizat pe teren propriu, 1-1.

De cealaltă parte, Lazio a cîștigat meciul tur cu Bayern Munchen, 1-0, dar a fost învinsă categoric pe Allianz Arena, scor 0-3. Astfel, a fost marcată o premieră negativă în istoria fotbalului italian.


În ultimii 20 de ani, de cînd a fost adoptat acest format, nu s-a mai întîmplat niciodată ca o țară care a avut trei reprezentante în sferturile de finală ale UCL într-un sezon, să nu mai aibă niciuna în stagiunea următoare.

Italia a fost reprezentantă în ediția 2022/2023 de Inter Milano, AC Milan și Napoli în sferturile de finală, iar ultimele două chiar s-au întîlnit în această fază a competiției.

”Diavolii” au fost cei care s-au calificat în semifinale după 2-1, la general. Ulterior, au dat de ”Nerazzurri”, iar Inter Milano s-a impus atît în tur, cît și în retur cu 2-0, respectiv 1-0, potrivit eurosport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?