X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum vor arăta medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris

8 feb. 18:44   Sport
1851 0

A fost dezvăluit designul medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024, ce vor avea loc în această vară la Paris. Potrivit Euronews, fie că e din aur, argint sau bronz, medaliile de la ediția de la Paris a Jocurilor Olimpice de vară și cele de la Jocurile Paralimpice sunt încrustate cu o bucată din Turnul Eiffel.

„Simbol unic al unui vis care devine realitate. Recompensa supremă pentru victorie sau un loc pe podium. Ei poartă în inimi un fragment real din Turnul Eiffel. Iată medaliile olimpice și paralimpice”, au scris organizatorii JO 2024, pe platforma X.

Pe faţa celor 5.084 de medalii, hexagonul de fier provenit din Turnul Eiffel, avînd logo-ul Paris-2024, emană raze modelate în metalul distincţiei. Pe verso se află figuri gravate ale zeiţei victoriei, Atena Nike, stadionului panathenaic şi Acropolelor, impuse de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), la care Comitetul de organizare Paris 2024 a obţinut autorizaţia excepţională de a adăuga silueta Turnului Eiffel.

E ca și cînd sportivii vor lua cu ei acasă o mică parte din Franța și din istoria ei, scrie sursa citată.

Fragmentele din care provin au fost tăiate în urma unor renovări ale turnului și depozitate pentru păstrare, a precizat Joachim Roncin, care face din echipa Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice, potrivit AP.


Fiecare medalie are un diametru de 85 de mm, 9,2 mm grosime, de greutăţi diferite, 529 grame cea de aur, 525 grame cea de argint, 455 grame cea de bronz.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august, iar cele Paralimpice între 28 august şi 8 septembrie.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?