Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Combaterea manipulării în sport, discutată în cadrul unei conferințe internaționale cu participarea R.Moldova

27 oct. 2022,, 21:30   Sport
1611 0

În perioada 17-20 octombrie, la oficiul Consiliului Europei de la Strasbourg, Franța, s-a desfășurat Săptămîna Macolin, cu susținerea UEFA, Comitetului Internațional Olimpic și Interpol.

În cadrul conferinței a fost pus în discuție subiectul manipulării competițiilor sportive, consolidarea cooperării dintre organizațiile sportive, autoritățile publice și forțele de ordine pentru combaterea acestui fenomen.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la acest eveniment de către Natalia Chiriac, consilier drept sportiv și membru al biroului Comitetului de Monitorizare a Convenției Macolin.

Reamintim că pe 27 septembrie 2022 a fost creată o Platformă Națională de Integritate în Sport din Moldova, care este parte a Grupului de la Copenhaga, și în care au fost incluși reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, Agenției Naționale Antidoping, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție, Inspectoratului Național de Investigații, Serviciului de Informație și Securitate, Serviciului Prevenirea si Combaterea Spălării Banilor, Agenției Servicii Publice, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Federației Moldovenești de Fotbal.

Convenția Macolin este singurul cadru juridic obligatoriu existent la nivel internațional, care are drept obiectiv combaterea manipulării în sport.


Ținem să menționăm că toate cele 7 țări care au ratificat Convenția Macolin (Italia, Portugalia, Grecia, Elveția, Norvegia, Ucraina, Moldova) au creat Platformă Națională, precum prevede Convenția.

FIFA și UEFA au rolul de observatori în cadrul Comitetului de Monitorizare Macolin și colaborează cu Consiliul Europei în vederea combaterii manipulării competițiilor sportive și promovarea proiectelor de implementare a prevederilor Convenției Macolin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?